Σαπούνι με αλάτι Μεσολογγίου

Από τα πλέον αγαπημένα μας υλικά, το αλάτι Μεσολογγίου συμπληρώνει ιδανικά κάθε καλλυντική κατασκευή που απευθύνεται στον κουρασμένο και επιβαρυμένο οργανισμό.

Το αλάτι των αλυκών του Μεσολογγίου είναι ιδιαιτέρως πλούσιο σε ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία, γεγονός που το καθιστά απαραίτητο για την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι το βρίσκουμε πλέον σε όλα τα επώνυμα κέντρα spa & αισθητικής καθώς και σε πολλές ελληνικές σειρές καλλυντικών.

Εμείς θα φτιάξουμε μια ελληνική εκδοχή του soleseife soap (soapwater soap) με αλάτι Μεσολογγίου και υπέροχο άρωμα Μεσογείου!

Υλικά για 1 κιλό

Υλικά

200 γρ Λάδι καρύδας

66 γρ Βούτυρο καριτέ

264 γρ Ελαιόλαδο

66 γρ Καστορέλαιο

66 γρ Λάδι αβοκάντο

242 γρ Απιονισμένο νερό

98 γρ Καυστική Σόδα

66 γρ Αλάτι Μεσολογγίου

5 γρ Άρωμα Νερολι 3in1

5 γρ Άρωμα Sea Salt 3in1

½ κ.γ. Μπλε Pigment + ½ κ.γ. Λευκό Pigment

30 γρ αλάτι για τη διακόσμηση που θα το βάψουμε με Blue Jeans mica

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε το μίγμα του αρώματος και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάφουμε τα άλατα (τα βάζουμε σε μια σακούλα , ρίχνουμε λίγο blue jean mica, κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε καλά). Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι τη χρήση.

Ετοιμάζουμε το διάλυμα σόδας-νερού και ακολούθως προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε όσο μπορούμε περισσότερο μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Το αλάτι που θα έχει περισσέψει από την διαδικασία αυτή το αφαιρούμε πριν τη σαπωνοποίηση.

Ετοιμάζουμε και τα λάδια. Λιώνουμε το βούτυρο καριτέ με το λάδι καρύδας και προσθέτουμε στη συνέχεια τα υγρά λάδια. Όταν το διάλυμα νερού-σόδας και τα λάδια φτάσουν σε θερμοκρασία κάτω των 40 βαθμών προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις φτάσουμε σε ελαφρύ trace προσθέτουμε τα χρώματα και το άρωμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χυτεύουμε στο καλούπι. Κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι και διακοσμούμε με το χρωματισμένο αλάτι.

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με αλκοολούχο λοσιόν για να αποφύγουμε την δημιουργία ανθρακικής σόδας. Καλύπτουμε το σαπούνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το σαπούνι αυτό σκληραίνει γρήγορα και πολύ. Το αφήνουμε για 8-10  ώρες περίπου και στη συνέχεια το κόβουμε.

Το αφήνουμε να ωριμάσει για 3 εβδομάδες και είναι έτοιμο για χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *