|

ECO Cast!!! Πώς να φτιάξεις μοναδικά αντικείμενα με το νέο οικολογικό υλικό

Το νέο μοναδικό οικολογικό χύτευσης Eco Cast είναι εδώ!

Κορυφαίο υλικό 2 συστατικών  για πολλές χρήσιμες κατασκευές με χύτευση όπως μπολ, γλαστράκια, βάσεις για ρεσώ, κηροπήγια, σαπουνοθήκες, σουβέρ, πιάτα, δίσκοι, αγαλματίδια, μαγνήτες ψυγείου, κρεμαστά διακοσμητικά, γούρια, μολυβοθήκες, βάζα για κερί, ανάγλυφες εικόνες.

  • Είναι μη τοξικό και άοσμο, ενώ μοιάζει με φυσικό πέτρωμα.
  • Πολύ εύκολη χρήση, μας δίνει την δυνατότητα για διάφορες τεχνικές όπως μωσαϊκό, swirling, μίξη με άμμο, ρινίσματα σιδήρου, γυαλί (πληρωτικά υλικά).
  • Με ειδικό βερνίκι γίνεται αδιάβροχο και ανθεκτικό στην υγρασία πχ για γλαστράκια, σαπουνοθήκες.
  • Δυο συστατικών, ένα υγρό και μια σκόνη:  αναμίξτε τα σε αναλογία 2 μέρη σκόνη με ένα μέρος υγρό. Μετά την ανάμιξη προσθέτουμε τα πληρωτικά υλικά και γεμίζουμε το καλούπι μας (σιλικόνης) προσέχοντας να μην έχει πολλές φουσκάλες αέρα.
  • Χρόνος εργασίας 10 λεπτά, χρόνος σκλήρυνσης 40 λεπτά. Δεν παρουσιάζει συρρίκνωση.
  • Χρώμα υπόλευκο, χρωματίζεται με τα χρώματα pigment
  • Σε σύγκριση με γύψο έχει καλύτερη όψη και υφή αλλά και μηχανική αντοχή
  • Με γυαλόχαρτο μπορούμε να τελειοποιήσουμε το αντικείμενο μας και μπορούμε να το ζωγραφίσουμε, να το βάψουμε εξωτερικά, να το περάσουμε βερνίκι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως χρησιμοποιείται και μερικές φωτογραφίες από τα αντικείμενα που ετοιμάσαμε!

Το γλαστράκι αυτό έγινε με διπλή χύτευση ώστε να δημιουργηθεί αυτό το όμορφο σχέδιο swirl. Χρησιμοποιήσαμε το καλούπι σιλικόνης Βάζο 6.5 εκατοστών.

Σε δύο χωριστά δοχεία βάλαμε το μίγμα Eco Cast και χρωματίσαμε το ένα μέρος με Πράσινο Φωσφοριζέ Pigment και το άλλο με Πορτοκαλί Φωσφοριζέ Pigment. Χυτεύσαμε την ίδια στιγμή και τα δύο μίγματα από ένα σχετικό ύψος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Εδώ έχουμε κατασκευάσει ένα όμορφο πιατελάκι, χρησιμοποιώντας το καλούπι σιλικόνης Πλατώ και χρώματα Pigment Μπλε, Κίτρινο και Βιολέ.

Χρωματίσαμε με τα τρία χρώματα, τρία μίγματα Eco Cast και ρίξαμε σε ακανόνιστα σχέδια πάνω στο καλούπι. Αφήσαμε λίγο να στεγνώσουν αυτά και έπειτα χυτεύσαμε με άχρωμο μίγμα. Ιδού το αποτέλεσμα!

Τέλος, η τεχνική του Μωσαϊκού με Eco Cast χρωματισμό με φυσικά χρώματα, τα οξείδια σιδήρου!

Ετοιμάζουμε 2 μίγματα Eco Cast και χρωματίζουμε με οξείδια σιδήρου καφέ και κίτρινο (δοσολογία κατά βούληση μέχρι να βγει η επιθυμητή απόχρωση). Απλώνουμε τα μίγματα καλά σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν καλά, τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο καλούπι Πλατώ. Ετοιμάζουμε φρέσκο και άχρωμο μίγμα Eco Cast και ρίχνουμε από πάνω προσεκτικά μέχρι να γεμίσει το καλούπι.

Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς και ξεκαλουπώνουμε.

Με ένα γυαλόχαρτο μπορούμε να λειάνουμε την επιφάνεια του πλατώ για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

15 Comments

  1. Καλησπέρα, πόσο Άμμος χαλαζία χρειάζεται σε αναλογία για καλούπι;

    1. Γεια σας! Μπορείτε να βάλετε ίση ποσότητα άμμου με την σκόνη του μίγματος. Δηλαδή εάν βάλετε για παράδειγμα 150 γρ Σκόνη Eco Cast και 75 γρ Υγρό, τότε θα βάλετε και 150 γρ άμμο χαλαζία.

  2. Καλησπέρα θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο βερνίκι κατάλληλο ;

    1. Γεια σας! Οποιοδήποτε βερνίκι καλλιτεχνίας είναι κατάλληλο, μπορείτε να δείτε σε καταστήματα με είδη ντεκουπάζ. Σύντομα θα έχουμε και εμείς κάτι ανάλογο.

  3. Καλησπέρα σας, και καλή εβδομάδα. Στο συγκεκριμένο υλικό μπορούμε να φτιάξουμε πχ. ποτήρι για κερί και αφού στεγνώσει να κολλήσουμε το φυτίλι και μετά να λιώσουμε κερί σόγιας και να το ρίξουμε μέσα?

    Και η δοσολογία που λέτε είναι 2 μέρη σκόνης και 1 μέρος υγρού υλικού δηλαδή:
    20γρ. μέρος σκόνης και 10γρ. μέρος υγρού υλικού;

    Και για να υπολογίσω πόση ποσότητα θα χρειαστώ για το καλούπι μου θα το γεμίσω με νερό και θα το ζυγίσω;
    Για να υπολογίσω πόσο συνολικό eco cast θα φτιάξω για να γεμίσω το καλούπι μου;

    Και για να αποφύγουμε τις φουσκάλες – α΄΄έρα τι κάνουμε;

  4. @ Βαρβάρα Ανανιάδου: Αν μπείτε στο άρθρο μας με τα Πειρατικά Κεριά (https://www.candlemaking.gr/blog/ahoy-pirates-candles/) θα δείτε στην τελευταία συνταγή τον τρόπο που γεμίζονται τα βαζάκια αυτά για να φτιαχτεί κερί.

    Χονδρικά ναι θα ζυγίσετε με νερό και υπολογίσετε πάνω κάτω πόσο eco cast θα χρειαστείτε. Οι δοσολογίες είναι αυτές που αναφέρετε σωστά. Για να αποφύγετε τις φουσκάλες χυτεύσετε αργά και στο τέλος κουνήστε το καλούπι ώστε να πάει το μίγμα παντού και να καλύψει τα κενά αέρος.

  5. Γειά σας!
    Μπορούμε με αυτό το υλικό να φτιάξουμε καυστήρα για wax melt?

  6. Καλησπέρα
    Χρησιμοποιώ πινέλο μαλακό για να περάσω το βερνίκι αλλά μου κανει νερά είτε δεν απλώνει ομοιόμορφα και κανει γραμμές
    υπάρχει κάποιος τρόπος άλλος που θα μπορούσα να περάσω το βερνίκι και να φαίνεται λείο ;

  7. Καλησπέρα επειδή πρώτη φορά θα προσπαθήσω να φτιάξω το δικό μου δοχείο για κερί . Αρκεί να παραγγείλω αυτό το σετ eco cast ?? Χρειάζομαι κάτι άλλο ;; Που θα βρω τις αναλογίες ; Ευχαριστώ πολύ

  8. Καλησπέρα σας. Που μπορούμε να βρούμε άμμο χαλαζία; Στα καταστήματα οικοδομικών υλικών;
    Και εάν μπορούμε να την προσθέσουμε και στον γύψο καλλιτεχνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *