Loofah Swirl Soap

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή στο σαπούνι γλυκερίνης, είναι η ενσωμάτωση του φυσικού σφουγγαριού λούφα.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε ένα προϊόν 2 σε 1, δηλαδή ένα σαπούνι που όχι μόνο καθαρίζει, αλλά και απολεπίζει σε βάθος το δέρμα.

Αλήθεια ξέρουμε τι είναι η λούφα: Το σφουγγάρι της λούφας χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας όπου είναι επίσης γνωστό με τις ονομασίες λίφι ή ελίφι. Το φυτό της λούφας (Luffa aegyptiaca), luffa ή loofah, παράγει εντυπωσιακούς καρπούς που φτάνουν σε μήκος μέχρι μισό μέτρο και θυμίζουν τεράστια αγγούρια. Ο ώριμος καρπός της λούφας έχει ανοικτο κίτρινο χρώμα, και περιβάλλεται από ένα είδος δέρματος-φλούδας που μέσα του κρύβει το σφουγγάρι… Το φυτό της λούφας συγγενεύει με τα φυτά της αγγουριάς και της κολοκυθιάς!- Πηγή: www.mistikakipou.gr

Για την κατασκευή μας θα δουλέψουμε με την βάση σαπουνιού γλυκερίνης Swirl που θα μας επιτρέψει να κάνουμε όμορφα χρωματικά σχέδια (χωρίς να μπλέξουν τα χρώματα μεταξύ τους) ώστε να δημιουργήσουμε ένα σαπούνι που θα μας θυμίζει τον τροπικό ωκεανό.

Ας δούμε τα υλικά

1 κιλό Βάση σαπουνιού γλυκερίνης διάφανη Swirl

200 γρ Βάση σαπουνιού γλυκερίνης διάφανη

Χρώματα: Λευκό pigment, Πράσινο pigment, Πράσινο φωσφοριζέ pigment, Κίτρινο φωσφοριζέ pigment

Συνδυασμός αρωμάτων Narciso & Loto Bianco 3in1, Bamboo και Cactus Leaf 3in1

Λούφα τεμαχισμένη σε μεσαία κομμάτια

Καλούπι πλαστικό Soap Block 975 gr

Λοσιόν οινοπνεύματος

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε το αρωματικό μας μίγμα αναμιγνύοντας 5 γρ από το κάθε άρωμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το σαπούνι για ευκολότερο λιώσιμο. Το λιώνουμε σε μπαιν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία 65 βαθμών κελσίου.

Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και χωρίζουμε το σαπούνι στα 4 ισόποσα (από 250 γρ).

Το κάθε μέρος το αρωματίζουμε (κατ’αναλογία) και το χρωματίζουμε με κάθε ένα από τα 4 χρώματα (5 σταγόνες αρκούν από το κάθε χρώμα). Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να χυτεύουμε ανά 2 τα χρώματα (προσπαθώντας να δημιουργήσουμε αντιθέσεις χρωματικές). Ιδανικά χυτεύουμε από γωνία πρώτα το λευκό με το σκούρο πράσινο (πάνω αριστερή και κάτω δεξιά γωνία) και μετά τα δύο φωσφοριζέ (πάνω δεξιά και κάτω αριστερή γωνία).

Ολοκληρώνουμε τη χύτευση και ψεκάζουμε με λοσιόν οινοπνεύματος για να φύγουν οι φυσαλίδες.

Μόλις στερεοποιηθεί η επιφάνεια προχωρούμε για να προσθέσουμε τη λούφα.

Βρέχουμε τα κομματάκια λούφας και τα στραγγίζουμε καλά.

Λιώνουμε τα 200 γρ του διάφανου σαπουνιού σε μπαιν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων στους 72-75 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο σαπούνι τη λούφα. Ψεκάζουμε την επιφάνεια του βασικού μας σαπουνιού με λοσιόν οινοπνεύματος και μόλις το σαπούνι με τη λούφα φτάσει στους 55-60 βαθμούς το ρίχνουμε και αυτό και το δουλεύουμε για να καλύψει την επιφάνεια του βασικού σαπουνιού. Προσοχή στην θερμοκρασία αυτή, εάν δεν την τηρήσουμε δεν θα κολλήσουν τα δύο στρώματα σαπουνιού μεταξύ τους. Ψεκάζουμε και πάλι για να φύγουν οι τελευταίες φυσαλίδες αέρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ολόκληρο το σαπούνι πριν το κόψουμε.

 

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *