Ερωτευτείτε μαζί μας και φέτος! Κερί με δώρο έκπληξη!

 

Αν θέλετε να κάνετε ένα ιδιαίτερο δώρο φέτος για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, κάντε μια πρωτότυπη κίνηση και κρύψτε το μέσα σε ένα κερί!

Κερί με δώρο έκπληξη στο εσωτερικό του

Υλικά

Καλούπι πλεξιγκλας κυλινδρικό με κορυφή (15,5*6cm)

400γρ Παραφίνη οικονομική

40γρ Παραφίνη συγκολλητική

Υγρό χρώμα κεριού γκρενά

Φιτίλι 3*8

Φύλλο κεριού μαύρο και το ασημί

Άρωμα κεριού Cranberry

Λιώνω τις παραφίνες σε διαφορετικά δοχεία, χρωματίζω (40 σταγόνες περίπου για την οικονομική παραφίνη και 6-7 για την συγκολλητική) και αρωματίζω την οικονομική (με 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα). Την συγκολλητική παραφίνη την χυτεύω σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης.

Προετοιμάζω το καλούπι τοποθετώντας το φιτίλι και χυτεύω την παραφίνη στους 85 βαθμούς. Περιμένω περίπου 45 λεπτά να σκληρύνει κάπως εξωτερικά το κερί (να δημιουργηθεί ένα κέλυφος 0,5-1 εκατοστό ανάλογα-εξαρτάται από το μέγεθος του καλουπιού μας) και με ένα μαχαίρι ή κοπίδι κόβω και αφαιρώ την ελεύθερη επιφάνεια του κεριού (τον πάτο ουσιαστικά του κεριού) αφήνοντας να αποκαλυφθεί η ρευστή ακόμα παραφίνη στο εσωτερικό του κεριού. Αδειάζω το 1/5 του κεριού σε ένα δοχείο. Αφήνω το κερί να κρυώσει, του κάνω τρύπες και συμπληρώνω με τη γνωστή διαδικασία αφήνοντας όμως το 1/5 του κεριού κενό. Περιμένω να κρυώσει τελείως και ξεκαλουπώνω. Κόβω το φιτίλι που περισσεύει από την κάτω πλευρά του κεριού. Έτσι έχω ένα κερί συμπαγές κατά το μεγαλύτερο μέρος του αλλά κούφιο στην βάση του και το διακοσμώ εξωτερικά με τα φύλλα κεριού.

Κατασκευή της βάσης του κεριού:

Αφαιρώ την συγκολλητική παραφίνη από το ποτήρι (ο πιο εύκολος τρόπος είναι κόβοντάς το).

Η συγκολλητική παραφίνη είναι μαλακή και πλάθεται. Φτιάχνουμε μια επίπεδη επιφάνεια πάχους μισού εκατοστού και διαμέτρου μεγαλύτερης του κεριού, πατάμε επάνω της το κερί για να αποτυπωθεί η διάμετρος του κεριού και τέλος κόβουμε περιμετρικά.

Μπορούμε τώρα να τοποθετήσουμε στο κούφιο μέρος του κεριού το δωράκι-έκπληξη και να το σφραγίσουμε με την βάση συγκολλητικής παραφίνης. Εννοείται πως η κατασκευή θα πρέπει να προσαρμοστεί με βάση του μέγεθος της συσκευασίας του δώρου.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *