Σαπούνι με αργίλους και μπαχαρικά

Όμορφα φθινοπωρινά σαπουνάκια γλυκερίνης που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής όταν τα χρησιμοποιούμε. Χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια για να δώσουμε μια πιο φυσική νότα.

Από τις κλασικές κατασκευές του φθινοπώρου. Ένα σαπούνι που τονώνει και καθαρίζει το δέρμα.

Υλικά για 800 γρ σαπούνι

Καλούπι Κύλινδροι 8 θέσεων

250 γρ Βάση σαπουνιού διάφανη

550 γρ Βάση σαπουνιού με βάση καριτέ (λευκή)

24 γρ κίτρινη άργιλος διαλυμένη σε λίγη λοσιόν οινοπνεύματος

24 γρ συνδυασμός αιθερίων ελαίων (8 γρ ylang ylang-10 γρ πορτοκάλι-6 γρ κανέλα)

1 στ. χρώμα νερού Καφέ

Αποξηραμένα γλυκάνισος-κανέλα-καρύδι μικρό

Διαδικασία

Λιώνουμε την βάση σαπουνιού με καριτέ στους 70 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και την άργιλο ανακατεύοντας πολύ καλά.

Χυτεύουμε στα καλούπια, ψεκάζουμε με λοσιόν οινοπνεύματος για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και περιμένουμε να σκληρύνει τόσο ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε το επόμενο στρώμα σαπουνιού.

Λιώνουμε την διάφανη βάση στους 70 βαθμούς. Προσθέτουμε 1 στ. χρώμα νερού και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ, τοποθετούμε τα αποξηραμένα πάνω στην επιφάνεια του σαπουνιού μέσα στα καλούπια. Σε θερμοκρασία 55 βαθμών είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε το διάφανο σαπούνι πάνω στο προηγούμενο στρώμα, αφού προηγουμένως ψεκάσουμε πολύ καλά με λοσιόν οινοπνεύματος (αυτό θα βοηθήσει τα δύο στρώματα να κολλήσουν μεταξύ τους).  Προσοχή, ρίχνουμε λίγο λίγο το σαπούνι ώστε να κολλήσουν τα αποξηραμένα και στον πάτο και να μην ανέβουν στην επιφάνεια.

Τέλος, ψεκάζουμε την επιφάνεια του σαπουνιού με λοσιόν οινοπνεύματος για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και αφήνουμε να σκληρύνει εντελώς πριν ξεκαλουπώσουμε.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *