Lilac CP Soap- Σαπούνι εμπνευσμένο από την πασχαλιά

Το νέο μας άρωμα Πασχαλιά 3in1 μας εμπνέει να δημιουργήσουμε ένα σαπούνι ψυχρής μεθόδου με απαλό άρωμα και φωτεινά χρώματα που θυμίζουν το αγαπημένο ανοιξιάτικο λουλούδι.

Η συνταγή αφορά λίγο πιο προχωρημένους δημιουργούς, καθώς θα δουλέψουμε με την τεχνική wall pour μαζί με mica pencil line.

Υλικά για 1,2 κιλά

1.2 kg Tall & skinny καλούπι

135,00 γρ Λάδι Καρύδας

180,00 γρ Φοινικέλαιο

225,00 γρ Λάδι Κανόλα

180,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

90,00 γρ Ριζέλαιο

126,00 γρ Καυστική σόδα

290,00 γρ Απιονισμένο νερό

12,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Πασχαλιά 3in1

1/4 κ.γ. Purple passion mica διαλυμένη σε 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

1/4 κ.γ.Fantasia pink mica διαλυμένη σε 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Λευκό pigment

Mica Line με Golden Pumpkin mica

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας.

Στη συνέχεια. λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα μας σε 3 ίσα μέρη και τα χρωματίζουμε και τα αρωματίζουμε.

Στερεώνουμε το καλούπι σε ελαφριά κλίση και χυτεύουμε εναλλάξ τα χρώματα προσέχοντας η κανάτα μας να εφάπτεται στο τοίχωμα του καλουπιού για να δώσουμε αυτό το εφέ των κυμάτων.

Αφού χυτεύσουμε όλα τα χρώματα, κρατάμε λίγο από το μωβ στην άκρη. Με ένα μικρό σουρωτήρι ρίχνουμε απαλά ένα καλό στρώμα από την golden pumpkin mica και στη συνέχεια προσεκτικά ρίχνουμε το υπόλοιπο μωβ χρώμα.

Στην επιφάνεια ρίχνουμε λίγη mica από τα αρχικά μας χρώματα και δημιουργούμε  ένα σχέδιο swirling χρησιμοποιώντας ένα μυτερό ξυλάκι.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *