Bee My Honey Ανοιξιάτικο Σαπούνι

Παρουσιάζουμε ένα όμορφο και χαρούμενο σαπούνι λαδιού με φωτεινά χρώματα και διακοσμητικές λεπτομέρειες από σαπούνι γλυκερίνης.

Υλικά για 1.3 κιλά

Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης

230 γρ Απιονισμένο νερό

129 γρ Καυστική σόδα

13 γρ Γαλακτικό νάτριο

13 γρ Άρωμα Royal Jelly 3in1--> ΠΡΟΣΟΧΗ! Το άρωμα θα αποχρωματίσει το σαπούνι σε λίγες μέρες σε μπεζ καφέ.

50 γρ Αμυγδαλέλαιο

50 γρ Λάδι Αβοκάντο

200 γρ Λάδι Κανόλα

200 γρ Λάδι Καρύδας

70 γρ Καστορέλαιο

300 γρ Ελαιόλαδο

50 γρ Βούτυρο Κακάο

1 κ.γ. Ρigment λευκό

½ κ.γ. Pigment Καφέ

½ κ.γ. Ρigment Κίτρινο

Για τις διακοσμητικές μελισσούλες

Βάση σαπουνιού γλυκερίνης διάφανη με μέλι

Καλούπι σιλικόνης Μελισσούλες

Λίγες σταγόνες χρώματα Καφέ νερού & κίτρινο pigment

Ένα φύλλο από φυσαλίδες συσκευασίας (Bubble wrap) για το σχέδιο της επιφάνειας

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τα διακοσμητικά “μελισσάκια” ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες για την κατασκευή σαπουνιού γλυκερίνης και αρωματίζουμε με 3% Royal Jelly 3in1.

Στη συνέχεια λιώνουμε το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά μας λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (35-40οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη προσθέτουμε τo χρώμα και το άρωμα αναλογικά σε κάθε μέρος και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κίτρινο και το καφέ χρώμα μέσα στην κανάτα του λευκού και κάνουμε ένα in the pot swirl. Στη συνέχεια χυτεύουμε στο καλούπι μας όλο το μίγμα.

Κόβουμε το φύλλο από το bubble wrap στο μέγεθος του καλουπιού μας και απαλά το εφαρμόζουμε πάνω στο νωπό σαπούνι. Τυλίγουμε το σαπούνι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12-24 ώρες. Ξεκαλουπώνουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το bubble wrap. Κόβουμε το σαπούνι. Λιώνουμε λίγο σαπούνι γλυκερίνης και με ένα σταγονόμετρο ρίχνουμε 1-2 σταγόνες στο κάθε μελισσάκι για να κολλήσουν στην επιφάνεια του κάθε κομματιού από το βασικό μας σαπούνι. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 3-4 εβδομάδες είναι έτοιμο!

Protip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά το άρωμα Μέλι 3in1 που δεν αποχρωματίζει μεν αλλά έχει χαμηλότερη ένταση από το Royal Jelly 3in1.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *