|

Are you Clean and Fresh? Δοκιμάστε αυτό το σαπούνι!

Δοκιμάζουμε το νέο μας άρωμα Clean & Fresh 3in1, ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας, σε ένα μεγάλο(!) σαπούνι με ελληνικά χρώματα.

Clean & Fresh CP Soap

Slab mold 2.5 kg -Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης 2.5 kg

Υλικά για 2.5 κιλά

375,00 γρ Φοινικέλαιο

282,25 γρ Λάδι Καρύδας

468,75 γρ Λάδι Κανόλα

375,00 γρ Ελαιόλαδο

375,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

262,50 γρ Καυστική σόδα

603,75 γρ Απιονισμένο νερό

25,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

25,00 γρ Άρωμα Clean and fresh

1 κ.γ. Λευκό pigment

1 κ.γ. Πράσινο pigment

1 κ.γ. Μπλε pigment

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το σαπούνι στα τρία και χρωματίζουμε αναλόγως. Αρωματίζουμε το κάθε μίγμα και χυτεύουμε εναλλάξ τα χρώματα από κάποιο ύψος δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει όλα τα χρώματα, παίρνουμε ένα χοντρό ξυλάκι και κάνουμε σχηματισμούς swirling κατά μήκος του καλουπιού.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 24 ώρες και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα. Κόβουμε αμέσως σε τρία ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι μπορούμε να το κόψουμε σε μικρότερες μπάρες,  είτε εγκάρσια είτε κάθετα, αναλόγως το σχέδιο που θέλουμε να φανεί. Αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *