Love is all around!
Δύο project για την ημέρα των ερωτευμένων με πολλή αγάπη από εμάς για όλους εσάς!
Chocolate body mousse
Υλικά
200γρ σογιέλαιο
400γρ βούτυρο καριτέ
400γρ βούτυρο μάνγκο
4κ.σ. άλευρο ταπιόκας
6γρ βιταμίνη Ε
30γρ κουβερτούρα
5ml vanilla – coconut fragrance oil
5ml chocolate fragrance oil
5ml hazelnut fragrance oil
Μica gold-mica chestnut brown
Διαδικασία
- Αναμιγνύουμε σε πλαστικό ή ανοξείδωτο μπωλ τα βούτυρα και τα λάδια μας αφού προηγουμένως έχουμε λιώσει τα βούτυρά μας σε μπαιν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό θα βοηθήσει στην ομογενοποίηση του μίγματος και στην αποφυγή δημιουργίας κόκκων.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα μας την λιωμένη κουβερτούρα και την βιταμίνη Ε.
- Αναδεύουμε το μίγμα με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα εωσότου δημιουργηθεί μια υφή σαν σαντιγί.
- Βάζουμε το δοχείο για 15 λεπτά στο ψυγείο ή 5 λεπτά στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε το δοχείο από το ψυγειό και αμέσως αναδεύουμε και πάλι με το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα εωσότου η σαντιγί να στέκεται ελαφρά.
- Προσθέτουμε το άλευρο ταπιόκας και τα αρωματικά λάδια και χτυπάμε και πάλι με το μίξερ.
- Τοποθετούμε το body butter σε δοχείο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και κορνέ για να δώσουμε σχήμα.
Το body butter αυτό διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 10 μήνες.
Chocolate kisses soap
Υλικά για περίπου 1 κιλό σαπούνι (5% υπερλίπανση)
200γρ φοινικέλαιο
200γρ λάδι καρύδας
100γρ βούτυρο κακάο
220γρ σογιέλαιο
104γρ καυστική σόδα
260γρ νερό
20γρ κουβερτούρα
3κ.γ. άρωμα για σαπούνι chocolate fudge
½κ.γ. κόκκινο pigment
Διαδικασία
Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία παρασκευής σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε θερμοκρασία 50οC, ρίχνουμε τη σόδα στο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα (περίπου 50γρ) σε ένα ποτηράκι και χρωματίζουμε με το κόκκινο pigment. Αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε 600γρ σαπουνιού, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το stick blender μέχρι το trace. Ρίχνουμε στο καλούπι.
Το υπόλοιπο μένει άχρωμο και ρίχνουμε μια μικρή στρώση στο καλούπι πάνω από το καφέ. Με το κουτάλι ανακατεύουμε τόσο όσο να μπερδευτούν τα δύο χρώματα το ένα μέσα στο άλλο. Με προσοχή ρίχνουμε και το υπόλοιπο ώστε να δημιουργήσουμε μια λευκή στρώση.
Από το μέρος που χρωματίσαμε κόκκινο, με μια πιπέτα, σχηματίζουμε μικρούς κύκλους πάνω στο σαπούνι, και με ένα ξυλάκι τραβάμε ελαφρά τις άκρες προς τα έξω και στο πάνω μέρος του κύκλου προς το κέντρο