Ρευστή κηραλοιφή προστασίας από τον ήλιο

 

Ρευστή κηραλοιφή προστασίας από τον ήλιο, μείωσης κοκκινίλας και ενίσχυσης μηχανισμών άμυνας επιδερμιδας με συστατικό-κλειδί το Αντιφλεγμονώδες Λάδι φυκιών.

Ας θυμηθούμε τι είναι:

Πρόκειται για εκχύλισμα από φύκια σε μορφή λαδιού, που προστατεύει από τις UVA/UVB ηλιακές ακτίνες. Ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας (οξειδωτικό στρες, επιδιόρθωση DNA, αντιμικροβιακή δράση). Προλαμβάνει το έγκαυμα και τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που αυτό προκαλεί. Καταπραΰνει άμεσα το ερύθημα, ακόμα και σε περιπτώσεις εγκαύματος.

Χρησιμοποιείται στα αντηλιακά προϊόντα, αλλά και στα after sun καθώς επίσης και σε προϊόντα περιποίησης προσώπου κατά της φωτογήρανσης.

Υλικά

Α’φάση

2,00 γρ μελισσοκέρι

30,00 γρ λάδι αργκάν

30,00 γρ βαλσαμέλαιο

30,00 καστορέλαιο

Β’ φάση

5,00 γρ αντιφλεγμονώδες λάδι φυκιών

1,00 γρ βιταμίνη Ε

2,00 γρ βιταμίνη F

10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο μανταρίνι

Μπουκάλι 100 ml με αντλία serum

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο πυρίμαχο δοχείο ζυγίζουμε τα υλικά της Α’ φάσης και τα θερμαίνουμε εωσότου λιώσει το κερί. Μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 40 βαθμούς κελσίου, προσθέτουμε τα υλικά της Β’ φάσης αναδεύοντας καλά και αποθηκεύουμε στο μπουκάλι.

Χρησιμοποιούμε όσο συχνά χρειάζεται για την καλή υγεία του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

    1. Καλημέρα, το βαλσαμέλαιο που προμηθεύουμε δεν είναι φωτοευαίσθητο. Παίζει ρόλο το ποσοστό του βοτάνου που χρησιμοποιείται στον εμποτισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *