Πασχαλινά γλυκάκια!

Φτιάχνουμε για εσάς μερικά λαχταριστά γλυκάκια για το πασχαλινό τραπέζι!

Αν και δεν τρώγονται, ωστόσο μυρίζουν υπέροχα και θα σας φτιάξουν τη διάθεση !

Bubble bars λοιπόν με την συνταγή της Handmade In Florida (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε

Αρώματα:  Πολίτικο τσουρέκι 3in1, Coco butter, Plum

Χρώματα:  Chestnut brown mica, Sunburst Sparkle mica, Frosty rose petals mica, Lime mica, Electric Blue mica, Clementine pop mica, Purple passion mica, Creme de la creme mica

Καλούπι σιλικόνης Donuts μεγάλο

Προαιρετικά κουπάτ σε ανοιξιάτικα σχέδια

Για τη διακόσμηση

Βάση σαπουνιού γλυκερίνης διάφανη SLS Free

Καλούπι σιλικόνης Φρούτα και Ξηροί καρποί

Βρώσιμα διακοσμητικά

Για τα bubble bars

Μαγειρική σόδα  (sodium bicarbonate)

Αφριστικό SLSA

Κρεμόριο (creme of tartar, το βρίσκετε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα μπαχαρικών)

Cocobetaine

Βούτυρο Κακάο

Κορν Φλάουρ

Υγρή Φυτική Γλυκερίνη

Polysorbate 80

Άρωμα Καλλυντικού

Χρώματα mica για εσωτερικό και εξωτερικό χρωματισμό

 

Διαδικασία

Ζυγίζουμε όλα τα στεγνά υλικά και τα περνάμε από σίτα. Προσοχή μεγάλη στην χρήση του SLSA, να φοράμε οπωσδήποτε μάσκα, είναι πολύ ερεθιστικό στο αναπνευστικό.

Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε το βούτυρο κακάο και το λιώνουμε σε μπαιν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αναμιγνύουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και τα ομογενοποιούμε πολύ καλά. Ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια το μίγμα μέχρι να πάρει την υφή ζυμαριού.

Χωρίζουμε τη «ζύμη» μας σε όσα μέρη επιθυμούμε και την χρωματίζουμε αναλόγως με χρώματα mica (δοσολογία χρωμάτων κατά προτίμηση).

Μπορούμε είτε να καλουπώσουμε τη «ζύμη» σε καλούπι σιλικόνης είτε να την ανοίξουμε με πλάστη και να «κόψουμε» σχέδια με κουπάτ και να τα αφήσουμε να σκληρύνουν.

Στην περίπτωση που καλουπώσουμε σε καλούπι σιλικόνης, θα παρατηρήσουμε ότι το μίγμα φουσκώνει. Με ένα μαχαίρι θα αφαιρέσουμε την περίσσεια και θα χρησιμοποιήσουμε το υλικό σε άλλο καλούπι αν θέλουμε. Δεν πετάμε τίποτα!

Όταν η «ζύμη» στεγνώσει και σκληρύνει εντελώς, ξεκαλουπώνουμε. Μπορούμε να την ζωγραφίσουμε εξωτερικά με χρώματα mica (διαλυμένα σε λοσιόν οινοπνεύματος σε αναλογία 1:2 όπου 1 το χρώμα και 2 η λοσιόν) ή να τα γλασάρουμε με τον παρακάτω τρόπο και να τα στολίσουμε εξωτερικά.

Για το γλασάρισμα

Μαγειρική σόδα (sodium bicarbonate)

Βούτυρο Κακάο

Αφριστικό SLSA

Polysorbate 80

Άρωμα Καλλυντικού

Χρώματα mica για εσωτερικό και εξωτερικό χρωματισμό

Διαδικασία

Ζυγίζουμε και λιώνουμε το βούτυρο κακάο. Αφού λιώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Σε άλλο ζυγίζουμε και αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά με προσοχή πάντα στο αφριστικό (βλ. παραπάνω). Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Εάν το μίγμα είναι αρκετά πηχτό, το ζεσταίνουμε για 5-10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή ελαχίστη ώρα στο μπαιν μαρι μέχρι να γίνει πιο ρευστό.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε το μίγμα σε κορνέ για να διακοσμήσουμε τα bubble bars μας ή να βουτήξουμε το bubble bar μέσα στο γλάσο για να καλύψουμε την επιφάνειά του.

* Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας της Handmade in Florida και δεν επιτρέπεται να αναγραφούν οι ακριβείς δοσολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *