Συνέντευξη με έναν δημιουργό: Ειρήνη Φερβελή- Ferveli Φυσικά Καλλυντικά

 

Από την όμορφη Μυτιλίνη, η Ειρήνη Φερβελή δημιουργεί με ελληνικά βότανα και ντόπιες πρώτες ύλες σαπούνια και ευεργετικές κηραλοιφές και κρέμες.

Ας δούμε τι μας λέει η ίδια για τις δημιουργίες της:

 

OCC: Πως αγάπησες τα φυσικά χειροποίητα καλλυντικά και τι στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσεις τις δημιουργίες σου;

Ε.Φ.: Ξεκίνησα από την αγάπη μου για κάθε τι φυσικό, έμαθα να συλλέγω και να χρησιμοποιώ βότανα για να αντιμετωπίσω μικρά προβλήματα που προέκυπταν στην οικογένειά μου. Βασίστηκα στην παράδοση αλλά και στην σύγχρονη αρωματοθεραπεία και φυτοθεραπευτική και έφτιαξα μια κηραλοιφή που χάριζα σε γνωστούς και φίλους. Όποτε μου δινόταν η ευκαιρία παρακολουθούσα σεμινάρια σχετικά. Μερικές δεκαετίες αργότερα, όταν έμεινα και πάλι χωρίς εργασία, ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση όπου διοχετεύω τις γνώσεις και την δημιουργικότητά φτιάχνοντας κρέμες, αλοιφές και σαπούνια.

OCC: Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου για τις δημιουργίες σου; Υπάρχουν κάποιοι crafters που θαυμάζεις;

Ε.Φ.:Για τις κρέμες και τις αλοιφές χρησιμοποιώ τις παραδοσιακές γνώσεις αλλά και βιβλία αρωματοθεραπείας ενώ προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες των ανθρώπων για διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Για το σαπούνι, δασκάλα μου υπήρξε η Catherine McGinnis που με δίδαξε με τα καταπληκτικά της βίντεο.

OCC: Υπάρχουν κάποια υλικά εκτός των συνηθισμένων που χρησιμοποιείς ή θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις στις δημιουργίες σου;

Ε.Φ.:Μου αρέσει να χρησιμοποιώ βότανα, εκχυλίσματα, αλλά και πρόπολη, pine tar, θειάφι και οτιδήποτε θα μπορούσε να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη. Επίσης, μου αρέσει η ευελιξία στο σαπούνι, που μπορείς να ενσωματώσεις αρκετά εύκολα υλικά, από την κουζίνα ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείς (μπαχαρικά, μπύρα, γάλα, καρότο κλπ)!

OCC: Ποια είναι η αγαπημένη σου δημιουργία από όλες όσες φτιάχνεις;

Ε.Φ.:Τα σαπούνια μοιάζει να έχουν τη δική τους προσωπική άποψη για το πως πρέπει να είναι τα πράγματα, κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου και τελικά σου βγαίνει διαφορετικό. Μου αρέσουν μερικά σαπούνια με άποψη, που τα κόβεις και εκπλήσσεσαι από τα μοναδικά σχέδια (σταγόνες, λουλούδια, καρδιές, φτερά…), που ακόμα κι αν προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να φτιάξεις ακριβώς το ίδιο.

OCC: Ποιο είναι το αγαπημένο σου προϊόν από το OrestisCraftCenter;

Ε.Φ.:Μου αρέσουν οι micas για την έξτρα λάμψη και χρώμα που δίνουν στα σαπούνια! Επίσης, αγαπημένα μου είναι τα αρώματα για το σαπούνι, από τα πιο δροσερά και φρουτένια, μέχρι τα πιο γλυκά και χειμωνιάτικα. Τέλος, σας ευχαριστούμε που έχετε τον πίνακα με τις ιδιότητες του κάθε αρώματος (επιτάχυνση, χρωματισμός, ένταση), ο οποίος μας είναι πολύ χρήσιμος!

Τις δημουργίες της Ειρήνης μπορείτε να τις απολαύσετε στην σελίδα της στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα των Ferveli Φυσικά Καλλυντικά.

Καλές δημιουργίες Ειρήνη!

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *