Double column swirl, η συνταγή από το ανοιχτό event Ψυχρής Μεθόδου!
Double column swirl, η συνταγή από το ανοιχτό event Ψυχρής Μεθόδου!
Υλικά για 4 kg σαπούνι
800γρ λάδι καρύδας
1000γρ λάδι ελαιοκράμβης (Κανόλα)
300γρ ριζέλαιο
300γρ βούτυρο καριτέ
300γρ λάδι αβοκάντο
385γρ καυστική σόδα
960γρ απιονισμένο νερό
20ml άρωμα λεμόνι alkali stable
2κ.γ. Κίτρινο οξείδιο
2κ.γ. Κόκκινο οξείδιο
2κ.γ. Πράσινο άργιλο
Χρήσιμες συμβουλές :
Η θερμοκρασία των λαδιών και της σόδας να είναι 30οC, το άρωμα να μην κάνει επιτάχυνση και δουλεύουμε στο light trace, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να χωρίσουμε το μείγμα για κάθε διαφορετικό χρώμα.