|

Χριστουγεννιάτικη κέρινη διακόσμηση

Παραδοσιακά, τα κεριά αποτελούν το “must’ δώρο των γιορτών αλλά και τον πιο εύκολο και ευφάνταστο τρόπο για να στολίσει κανείς τον χώρο του.

Ας δούμε μερικές ιδέες με βάση τις φετινές τάσεις!

Κεριά “Μαλλιά Κουβάρια”

(οι οδηγίες και τα υλικά αφορούν όλη την σειρά κεριών που βλέπετε στις φωτογραφίες)

Κουβάρι 1

Υλικά – Εξοπλισμός

200γρ Παραφίνη οικονομική

Φυτίλι 3*8

6γρ Άρωμα Carrot Cake

Mica emerald lagoon

Αλκοολούχος λοσιόν

Αερογράφος

Καλούπι σιλικόνης κουβάρι 1

Βερνίκι σε σπρέυ

Διαδικασία

Λιώνουμε την παραφίνη και προσθέτουμε το άρωμα. Προετοιμάζουμε το καλούπι μας τοποθετώντας το φυτίλι.

Χυτεύουμε στο καλούπι σε θερμοκρασία 85 βαθμών. Περιμένουμε να κρυώσει και ξεκαλουπώνουμε.

Διαλύουμε τη mica σε λίγη αλκοολούχο λοσιόν. Τοποθετούμε το μείγμα στον αερογράφο και ψεκάζουμε γύρω γύρω το κερί. Ψεκάζουμε με το βερνίκι για να σταθεροποιηθεί το χρώμα.

Κουβάρι 2

Υλικά – Εξοπλισμός

315γρ Παραφίνη οικονομική

Φυτίλι 3*8

6γρ Άρωμα Carot Cake

Mica sunkissed shimmer / crème de la creme

Αλκοολούχος λοσιόν

Αερογράφος

Καλούπι σιλικόνης κουβάρι 2

Βερνίκι σε σπρέυ

Διαδικασία

Λιώνουμε την παραφίνη και προσθέτουμε το άρωμα. Προετοιμάζουμε το καλούπι μας τοποθετώντας το φυτίλι.

Χυτεύουμε στο καλούπι σε θερμοκρασία 85 βαθμών. Περιμένουμε να κρυώσει και ξεκαλουπώνουμε.

Διαλύουμε τη mica σε λίγη αλκοολούχο λοσιόν. Τοποθετούμε το μείγμα στον αερογράφο και ψεκάζουμε γύρω γύρω το κερί. Ψεκάζουμε με το βερνίκι για να σταθεροποιηθεί το χρώμα.

Κεριά σε ποτήρια με διαφορετικούς τύπους κεριού

Η διαδικασία είναι κοινή για όλα και περιγράφεται στο κλασικό μας βίντεο εδώ.

  • Μαλακή Παραφίνη 6214 με 10% άρωμα Pumpkin soufflé  (θερμοκρασία χύτευσης στο ποτήρι: 70βαθμοί)
  • Μαλακή Παραφίνη 6214 με 10% άρωμα Gojiberry pulp (θερμοκρασία χύτευσης στο ποτήρι: 70βαθμοί)

  • Σόγια μαλακή με 15% άρωμα Honey & Ginger Cookie (θερμοκρασία χύτευσης στο ποτήρι: 45βαθμοί)
  • Palm wax με 10% άρωμα Winter spice (θερμοκρασία χύτευσης στο ποτήρι: 45βαθμοί)
  • Μαλακή Παραφίνη 5052 με 10% άρωμα Carrot cake.  (θερμοκρασία χύτευσης στο ποτήρι: 70βαθμοί)

 

 

Κεριά με αποξηραμένα φρούτα και βότανα

Η διαδικασία περιγράφεται στο βίντεο μας εδώ.

Εδώ επιλέξαμε τα αποξηραμένα μήλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας αρέσει π.χ. ξύλα κανέλας, κουκουνάρια, ξύλα θαλάσσης κλπ.

Και μερικές ακόμα ιδέες για χυτά κεριά με προχωρημένες τεχνικές

Snowy Pillar Candle

Υλικά και εξοπλισμός

Παραφίνη οικονομική 710γρ

Άρωμα cinnamon buns 20γρ

Φυτίλι 3*10

Εκτέλεση

Η κατασκευή αυτή είναι απλή. Οι κρύσταλλοι στο εσωτερικό του κεριού προέρχονται από την οικονομική παραφίνη.

Συνήθως προσθέτουμε στην οικονομική παραφίνη στεατίνη για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους “ελαττώματα”.

Σε αυτή την περίπτωση δεν προσθέσαμε και…ιδού το αποτέλεσμα. Μικροί κρύσταλλοι δημιουργούνται στο εσωτερικό του κεριού.

Ό,τι πρέπει για μια Χριστουγεννιάτικη κατασκευή!

Κερί κορμός

Υλικά και εξοπλισμός

Παραφίνη οικονομική 300γρ

Στεατίνη 15γρ

Άρωμα apple spice 9 γρ

Φυτίλι 3*8

Υγρή κόλλα

Πινέλο

Τεχνητό διακοσμητικό χιόνι.

Εκτέλεση

Εδώ η κατασκευή είναι αυτή ενός απλού χυτού κεριού.

Αφού ξεκαλουπώσουμε, περνάμε την κόλλα στο κερί με το πινέλο και πριν στεγνώσει τοποθετούμε το τεχνητό χιόνι στην επιφάνεια του κεριού φορώντας γάντια μιας χρήσεως για να μην λερωθούμε.

Διάφορα pillar candles

Υλικά και εξοπλισμός

Παραφίνη οικονομική 700γρ

Στεατίνη 25γρ

Άρωμα cinnamon buns 20γρ

Υγρό χρώμα πράσινο

Εκτέλεση

Προετοιμασία καλουπιών:

Δίνουμε μια μικρή κλίση στα καλούπια μας με κάποιο επίπεδο αντικείμενο.

Λιώνουμε την παραφίνη , προσθέτουμε το άρωμα και την στεατίνη και ανακατεύουμε καλά.

Το 1/3 του μείγματος το μεταφέρουμε σε ένα άλλο δοχείο και αφήνουμε να διατηρείται στο bain marie για μετά σε θερμοκρασία περίπου 70βαθμών.

Από το δοχείο που περιέχει τα 2/3 του μείγματός μας γεμίζουμε τα καλούπια ως περίπου το 1/3 του καλουπιού.

Περιμένουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε από το bain marie το δοχείο με τα 1/3 του μείγματος και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του ώστε να κάνει κρούστα.

Μόλις γίνει αυτό, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε διαρκώς την παραφίνη έτσι ώστε να γίνει ένας σχετικά παχύρευστος πολτός.

Τότε στάζουμε 3-4 σταγόνες υγρό χρώμα στην επιφάνεια και με ένα πιρούνι απλώνουμε στην επιφάνεια του κεριού τις σταγόνες χωρίς να ανακατεύουμε ακριβώς.

Συμπληρώνουμε το μείγμα αυτό στα καλούπια.

Μόλις κρυώσει και αυτό το μείγμα, ξαναζεσταίνουμε το αρχικό μείγμα που μας περίσσεψε και συμπληρώνουμε τα καλούπια.

Σχεδιασμός-εκτέλεση κατασκευών: Πέτρος Τσαμπαρλής

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *