Φθινόπωρο καλωσήρθες!! Διακοσμητικό κερί: Φθινοπωρινό τοπίο

 

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για να διακοσμήσει κανείς τον χώρο του με χειροποίητες κατασκευές.

Ο Πέτρος Τσαμπαρλής δημιουργεί ένα κέρινο φθινοπωρινό τοπίο που θα εντυπωσιάσει χρησιμοποιώντας σύνθετες τεχνικές κηροπλαστικής.

 

Υλικά και εξοπλισμός:

Έτοιμο κερί πρέσας τετράγωνο

Ruby mica, nearly nude mica, chestnut brown mica και Caribbean kiss mica

Βερνίκι σε σπρέυ

1 Κοπίδι

1 πινέλο

1 παλέτα ζωγραφικής

Αλκοολούχος λοσιόν

Πράσινο χρώμα μάζας κεριών

Χρώμα Americana εξωτερικής βαφής “Burnt Umber”

Λίγη παραφίνη συγκολλητική

Δοχείο σιλικόνης

1750 γραμμάρια παραφίνη εύκαμπτη (ενδεικτικά ανάλογα με τα δοχεία σιλικόνης που χρησιμοποιείτε)

Εκτέλεση:

Βήμα 1 – Βάψιμο έτοιμου κουφωτού κεριού με mica

Στην παλέτα χρωμάτων διαλύουμε τα χρώματα nude mica και chestnut brown mica με την αλκοολούχο λοσιόν. Με το πινέλο βάφουμε ταμποναριστά το κουφωτό κερί μας. Εγώ έβαψα τις πλευρές εναλλάξ μία nearly nude mica και μια chestnut brown mica. Μετά ψεξάζουμε το κερί με το βερνίκι σπρέυ ώστε να σταθεροποιηθεί η mica πάνω στο κερί.

Βήμα 2 – Δέντρο:

Για να φτιάξουμε το δέντρο χρησιμοποιούμε 900 γραμμάρια παραφίνης και ακολουθούμε τα βήματα της τεχνικής όπως περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο “Αυτοσχέδια Λαμπάδα

Βήμα 3 – Χύτευση στο δοχείο σιλικόνης

Αφού ετοιμάσουμε το δέντρο λιώνουμε 850 γραμμάρια παραφίνη και όταν φτάσει στους 80 βαθμούς ρίχνουμε 5-7 γραμμάρια πράσινο χρώμα μάζας κεριού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μέσα στο δοχείο σιλικόνης το κουφωτό κερί και και με την βοήθεια της συγκολλητικής παραφίνης στερεώνουμε το δέντρο πάνω του. Κατόπιν ρίχνουμε στο δοχείο την παραφίνη σε θερμοκρασία 75 βαθμών και περιμένουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να κόψουμε περιμετρικά την παραφίνη και να δώσουμε το τελικό σχέδιο. Αν θέλουμε μπορούμε να το αφήσουμε όπως είναι και να βγει ορθογώνιο στο μέγεθος του δοχείου σιλικόνης.

Με την Ruby mica και την Caribbean mica (για υδάτινο στοιχείο) ζωγραφίζουμε το «έδαφος» του τοπίου και ψεκάζουμε από πάνω με το βερνίκι σπρέυ και είμαστε έτοιμοι!

ς

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *