Κατασκευή καλουπιού σιλικόνης με καλοκαιρινό θέμα.

 

 

Καλούπια Σιλικόνης δια χειρός Ορέστη Καμπάνη σε καλοκαιρινά μοτίβα.

Μια από τις χρήσιμες τεχνικές που σας προτείνουμε για να φτιάξετε μόνοι σας πολύ εύκολα καλούπια σιλικόνης με θαλασσινά σχέδια (κοχύλια,  βότσαλα) με πρότυπο φυσικά κοχύλια και βότσαλα για να τα χρησιμοποιήσετε για μοναδικά σχέδια σαπουνιών ή κεριών. Πολύ όμορφα για διακόσμηση του νιπτήρα.

Υλικά: Λάστιχο σιλικόνης 300γρ, καταλύτης 15γρ, Θιξοτροπικό 5γρ,  πλαστικό κουτί, πλαστελίνη, σαπούνι λευκό γλυκερίνης

Διαδικασία: Γεμίζω το κενό των κοχυλιών με πλαστελίνη.  Φτιάχνω ένα κυλινδρικό σχήμα από πλαστελίνη και το προσαρμόζω έτσι ώστε να μου αφήσει τρύπα στο καλούπι για την χύτευση. Βάζω 3 κοχύλια στο κουτί κατά πλάτος να στέκουν πατώντας στην πλαστελίνη.

Ετοιμάζω το μείγμα του λάστιχου με τον καταλύτη, ζυγίζω  250γρ λάστιχο και 12γρ καταλύτη.

Αδειάζω το μείγμα στο κουτί ώστε να σκεπάσει τα 2/3 των κοχυλιών. Αφήνω 3 ώρες να σκληρύνει. Ζυγίζω 50γρ σιλικόνη και προσθέτω 2,5γρ καταλύτη και 1γρ θιξοτροπικό. Ανακατεύω και το μείγμα γίνεται πηχτό. Το αλείφω με σπάτουλα στα σημεία των κοχυλιών που εξέχουν. Περιμένω 2 ώρες να σκληρύνει, μετά κάνω τομή με κοπίδι και αφαιρώ το κοχύλι. Λιώνω 100γρ σαπούνι προσθέτω χρώμα και άρωμα και αδειάζω στα καλούπια. Μόλις κρυώσει σε 30λεπτά αφαιρώ τα σαπούνια από το καλούπι.

 

 

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *