Κουνούπια τέλος!

 

Μαζί με το καλοκαίρι έρχεται η ζέστη, η υγρασία και…τα ενοχλητικά κουνούπια! Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από αυτά.

Δείτε παρακάτω δύο εύκολες συνταγές με αιθέρια έλαια που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!

Πρωταγωνιστής, το αιθέριο έλαιο Cajeput, ένα από τα ισχυρά μας εντομοαπωθητικά και αντισηπτικά έλαια.

 

Εντομοαπωθητικό τζελ σώματος

Υλικά

92 γρ νερό

1 γρ xanthan gum

2 γρ hemi-squalane

3 γρ ζελέ αλόης

1 γρ συντηρητικό 12

5 στ. κατζεπουτ

5 στ. λεβάντα

5 στ. γεράνι

Διαδικασία

Σε αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το νερό και την xanthan gum και αναδεύουμε με το μίξερ εωσότου δημιουργηθεί ελαφρύ ζελέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά και αποθηκεύουμε σε μπουκάλι 100 ml με πώμα serum.

Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ζελέ όσο συχνά χρειάζεται. Απαγορεύεται η χρήση του σε παιδιά μικρότερα των 12 ετών.

 

Εντομοαπωθητικό σαπούνι

Υλικά

100γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Organic

10 στ. Οξείδιο Σιδήρου Πράσινο (διαλυμένο σε υγρή φυτική γλυκερίνη)

7 στ. Αιθέριο Έλαιο Cajeput

7 στ. Αιθέριο Έλαιο Γεράνι

7 στ. Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι Κόκκινο

Ψεκαστικό με Αλκοολούχο Λοσιόν

Εξοπλισμός

1 Ποτήρι Ζέσεως 150ml

1 Κουτάλι

4 Σταγονόμετρα

Καλούπι σιλικόνης επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε το καλούπι σιλικόνης Κύλινδροι 8 θέσεων)

Μεμβράνη

Φούρνος Μικροκυμάτων

Εκτέλεση

  1. Αρχικά λιώνουμε τη βάση σαπουνιού γλυκερίνης με την γνωστή διαδικασία στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το οξείδιο σιδήρου και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύουμε καλά και χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης.
  4. Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες.
  5. Μόλις σκληρύνει το σαπούνι, ξεκαλουπώνουμε και συσκευάζουμε με μεμβράνη

Tip! Το σαπούνι αυτό είναι ιδανικό για όσους εκδράμουν στην εξοχή ή στο camping.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. μπορείτε να μου προμηθευσετε τα υλικά για το σαπουνι για τα κουνούπια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *