Οι μαμάδες γιορτάζουν και εμείς τις φροντίζουμε! Ζωγραφική σε ύφασμα

Οι μαμάδες γιορτάζουν και εμείς ετοιμάσαμε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα με κατασκευές που θα τις γεμίσουν χαρά!

Μέρος Πέμπτο: Ζωγραφική σε ύφασμα

Υλικά:

Ανεξίτηλη βαφή ρούχων RIDA A13 (ΡΟΖ)

Ανεξίτηλη βαφή ρούχων RIDA A22 (ΣΜΑΡΑΓΔΙ)

Σόδα πλύσης (fix) συνοδεύει την βαφή

Ουρία

Κόλλα χειροτεχνίας (τύπου ατλακολ) ή Μελισσοκέρι

Πινέλο

Ξύλινο στεφάνι κεντήματος

Διαδικασία:

Επιλέγουμε το ρούχο ή ύφασμα που θέλουμε να ζωγραφίσουμε και το τοποθετούμε απλωτά σε μια επιφάνεια (τραπέζι).

Για το σχέδιο που έχουμε επιλέξει ή το σχεδιάζουμε με ένα μολύβι ( απαλά ) από stencil ή με ελεύθερο χέρι το αποτυπώνουμε πάνω στο ύφασμα.

Τα περιγράμματα που οριοθετούν το σχέδιο μας και θέλουμε να μείνουν άβαφα είναι αυτά που ζωγραφίσαμε με το μολύβι θα τα περάσουμε με την κόλλα.

Αφήνουμε το σχέδιο να στεγνώσει καλά (τότε γίνεται η κόλλα διαφανής). Τεντώνουμε το ύφασμα με το ξύλινο στεφάνι.

Φοράμε γάντια και διαλύουμε ένα κουταλάκι σόδας και ένα κουταλάκι ουρίας σε χλιαρό νερό (50 ml). Αυτό είναι το διάλυμα στο οποίο θα διαλύσουμε το χρώμα μας.

Σε παλέτα ζωγραφικής βάζουμε λίγο από το διάλυμα σόδας – ουρίας και από το φάκελο βαφής RIDA ρίχνουμε λίγους κόκκους χρώματος (ή βρέχουμε το πινέλο και λαμβάνουμε μικρή ποσότητα χρώματος από το φάκελο). Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η βαφή.

Διαδοχικά αραιώνουμε το χρώμα με το διάλυμα σόδας- ουρίας , στην παλέτα μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε δυο ή τρεις αραιότερους τόνους του ροζ που θα μας βοηθήσουν να αποτυπώσουμε το σχέδιο μας καλύτερα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το σμαραγδί χρώμα.

Ζωγραφίζουμε τα κενά που υπάρχουν ελεύθερα από την κόλλα, στο σχέδιο μας με το ρόζ στην αραιότερη του απόχρωση και συνεχίζουμε με την μεσαία και τέλος με την σκουρότερη τονίζουμε κάποια σημεία του σχεδίου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το σμαραγδί χρώμα.

Αφήνουμε το ύφασμα να στεγνώσει.

-Εάν χρησιμοποιήσουμε μελισσοκέρι πρέπει να το απομακρύνουμε πάνω από το ύφασμα τοποθετώντας πάνω στο σχέδιο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με καυτό σίδερο.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *