Παιδικό σαμπουάν και..αντίο ψείρες!

Σαμπουάν Αντιφθειρικό και αντίο ψείρες!

Ήρθε η εποχή εκείνη του χρόνου που όλοι οι γονείς των νηπίων και των παιδιών του Δημοτικού αρχίζουν και τρομοκρατούνται με την πιθανή εμφάνιση των ενοχλητικών εντόμων!

Τι κάνουμε λοιπόν γι’αυτό; Πάμε κατευθείαν στο φαρμακείο; Όχι απαραίτητα!

Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα προληπτικό σαμπουάν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και ένα δραστικό μίγμα από αιθέρια έλαια.

Επιλέγουμε την Βάση Για Αφρόλουτρο/Σαμπουάν SLS FREE ώστε να έχουμε ένα μη ερεθιστικό σαπούνι για τα ευαίσθητα κεφαλάκια και προσθέτουμε μερικά έξτρα περιποιητικά υλικά καθώς και τα απαραίτητα αιθέρια έλαια που θα απωθήσουν τις ψείρες.

Ας δούμε πώς βήμα βήμα, για ένα σαμπουάν 100 γραμμαρίων.

Βήμα 1ο

Προετοιμάζουμε το δραστικό μίγμα των αιθερίων ελαίων:

Σε ένα μπουκάλακι των 10 mlμε σταγονόμετρο προσθέτουμε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας , 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο. Ανακινούμε καλά και αφήνουμε.

Σημείωση: Αυτά είναι τα πιο δραστικά αιθέρια έλαια που θέλουμε για την συγκεκριμένη κατασκευή.

Βήμα 2ο

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε 96 γρ από την βάση για αφρόλουτρο/σαμπουάν SLS FREE Περλέ και προσθέτουμε διαδοχικά 2 γρ Εκχύλισμα Ελληνικού Ιπποφαούς, 2 γρ Πανθενόλη και 10 σταγόνες από το μίγμα των αιθερίων ελαίων που προετοιμάσαμε. Αναδεύουμε πολύ καλά. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε 1 σταγόνα χρώμα νερού Μπλέ και ανακατεύουμε καλά. Εμφιαλώνουμε σε μπουκάλι των 100 mlμε πώμα flip top.

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιούμε το σαμπουάν για το καθημερινό λούσιμο των παιδιών (από 3 ετών και πάνω) προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να κολλήσουν το ενοχλητικό έντομο! Στην περίπτωση που πράγματι κολλήσουν, τότε το χρησιμοποιούμε και για την αντιμετώπιση των φθειρών.

Δείτε εδώ σε παλαιότερο άρθρο μας μερικές ακόμα συμπληρωματικές συνταγές για μια ολοκληρωμένη προστασία των μικρών μας από τις ψείρες.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *