Ένας υπέροχος θαλάσσιος κόσμος…από σαπούνι ψυχρής μεθόδου!

Το φετινό μας καλοκαιρινό θεματικό project είναι αφιερωμένο στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο!

Κοχύλια, αστερίες, αχιβάδες, όστρακα, ψάρια συνθέτουν το σκηνικό του καλοκαιριού που θέλουμε να ζήσουμε, μέσα από τις δημιουργικές κατασκευές μας.

Το σαπούνι ψυχρής μεθόδου μπορεί να γίνει η βάση για όμορφες θαλασσινές κατασκευές!

Από τις λίγες φορές που δεν χρησιμοποιούμε μεγάλο καλούπι για να κοπεί το σαπούνι σε μπάρες, αλλά επιλέγουμε καλούπια σιλικόνης.

Θαλασσινά σαπούνια ψυχρής μεθόδου- Υλικά για 1 κιλό σαπούνι

110 γρ λάδι καρύδας

140 γρ φοινικέλαιο

170 γρ λάδι κανόλα

140 γρ ελαιόλαδο

140 γρ αμυγδαλέλαιο

96 γρ καυστική σόδα

220 γρ απιονισμένο νερό

10 γρ γαλακτικό νάτριο

10 γρ άρωμα Pino Silvestre 3in1

Χρώματα: purple passion mica, pigment λευκό, tropical temptation mica, pigment μπλε

Προσοχή: τα χρώματα mica θα πρέπει να έχουν διαλυθεί προηγουμένως σε λίγο λάδι κανόλα σε αναλογία 1:3 (1 χρώμα-3 λάδι)

Καλούπια σιλικόνης:  Αστερίας, Κοχύλια Διάφορα, Κύλινδροι 6 θέσεων, Τετράγωνα με στρογγυλεμένες γωνίες

Διακοσμητικά κοχύλια

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace , αρωματίζουμε και έπειτα χωρίζουμε το μίγμα σε όσα μέρη είναι και τα χρώματά μας και τα χρωματίζουμε.

Τοποθετούμε τα διακοσμητικά κοχύλια μας μέσα στα καλούπια σιλικόνης και εν συνεχεία χυτεύουμε σιγά σιγά το σαπούνι. Στόχος είναι να φαίνεται αμυδρά το διακοσμητικό στην επιφάνεια του σαπουνιού. Όσο το σαπούνι θα χρησιμοποιείται, θα αποκαλύπτει σταδιακά το στολίδι του!

Εναλλακτικά, μπορούμε να χυτεύσουμε λίγο από το σαπούνι μας χωρίς την προσθήκη άλλων διακοσμητικών, σε καλούπια όπως για παράδειγμα, ο Κοχλίας ή ο Αστερίας για να ένα απλό αλλά όμορφο αποτέλεσμα.

Αφήνουμε τα σαπούνια στα καλούπια για 24 ώρες (αφού τα έχουμε ψεκάσει με λοσιόν οινοπνεύματος και σκεπάσει καλά την επιφάνεια με μεμβράνη ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία ανθρακικής σόδας) και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα.  Αφήνουμε να ωριμάσουν για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *