Ανοιξιάτικο σαπούνι κονφετί

Γνωρίζετε ήδη την αδυναμία της δημιουργικής μας ομάδας στα σαπούνια κονφετί! Δημιουργούμε ένα ακόμα πανέμορφο σαπούνι, ανοιξιάτικο σε χρώματα και άρωμα.

Spring Confetti CP Soap 

Υλικά για 1 κιλό 

300 γρ το τρίμμα σαπουνιού

700 γρ η λευκή σαπουνόμαζα

Θα χρειαστούμε 300 γρ από υπολείμματα σαπουνιού ψυχρής μεθόδου αλλά και γλυκερίνης εάν έχουμε, τα οποία ψιλοκόβουμε.

Για τη βασική σαπουνόμαζα

Καλούπι της επιλογής σας

125 γρ Απιονισμένο νερό

73 γρ Καυστική σόδα

7 γρ Γαλακτικό νάτριο

150 γρ Λάδι Κανόλα

75 γρ Λάδι Καρύδας

100 γρ Φοινικοπυρηνέλαιο

175 γρ Ελαιόλαδο

½ κ.γ. Διοξείδιο τιτανίου σε σκόνη διαλυμένο στο μίγμα των λαδιών.

Δεν αρωματίζουμε την βασική σαπουνόμαζα, καθώς το άρωμα από τα τρίμματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά δυνατό. Εάν το άρωμά τους έχει εξασθενίσει, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο λευκό σαπούνι 7 γρ άρωμα της επιλογής σας. Εμείς προσθέσαμε λίγο άρωμα Olive 3in1.

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικοπυρηνέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το υγρό μας λάδι. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (35-40οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.  Προσθέτουμε το λευκό χρώμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τρίμματα σαπουνιού ανακατεύοντας καλά. Χυτεύουμε στο καλούπι.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *