Ελαφριά κρέμα λεύκανσης & προστασίας

Ας φτιάξουμε μια ελαφριά κρέμα με τον Υγρό Λευκαντικό Παράγοντα που θα βοηθήσει στην απάλυνση των δυσχρωμιών και των κηλίδων. Παράλληλα η κρέμα αυτή χάρη στο μετάξι και το υαλουρονικό οξύ θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα διατηρώντας το λαμπερό και σφριγηλό.

Επιλέξαμε ροδακινέλαιο για την ελαφριά αλλά πλούσια υφή του και βούτυρο ελαιολάδου για τις εξαιρετικές μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

Υλικά για 100 γρ

Υδατική φάση

38 γρ Ανθόνερο Αγγουριού

37 γρ Απιονισμένο Νερό

1 γρ Υγρή Φυτική Γλυκερίνη

Λιπαρή φάση

4 γρ Γαλακτωματοποιητής Beausens ESF

5 γρ Hemi Squalane

5 γρ Ροδακινέλαιο

4 γρ Βούτυρο Ελαιολάδου

Γ’ φάση (κάτω από 40 βαθμούς κελσίου)

1 γρ Συντηρητικό 12

0,5 γρ Βιταμίνη Ε

4 γρ Υγρός Λευκαντικός Παράγοντας

1 γρ Υγρό Μετάξι

3 γρ Υαλουρονικό οξύ

0,5 γρ Άρωμα Miyake 3in1

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο πυρίμαχο δοχείο ζυγίζω προσεκτικά τα υλικά της υδατικής φάσης. Σε δεύτερο ίδιο δοχείο ζυγίζω τα υλικά της λιπαρής φάσης. Θερμαίνουμε και τα δύο δοχεία στους 70 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα λιπαρά μέσα στα υδατικά (σύστημα oil-in-water). Αναδεύουμε με μίξερ χειρός για τουλάχιστον 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφήνουμε το μίγμα σε ηρεμία μέχρι η θερμοκρασία να πέσει από 40 βαθμούς και κάτω. Τότε προσθέτουμε ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ τα υλικά της Γ΄ φάσης με συνεχή ανάδευση με το χέρι.

Εμφιαλώνουμε την κρέμα σε airless μπουκάλι και είναι έτοιμη.

Χρήση

Η κρέμα εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα πρωί και βράδυ. Ο υγρός λευκαντικός παράγοντας δεν παρουσιάζει προβλήματα σε χρήση την ημέρα ωστόσο καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονη ηλιοφάνεια.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *