|

Ηφαιστειακά κεριά

Πολύχρωμα κεριά φτιαγμένα έντεχνα ώστε να θυμίζουν ηφαίστειο! Ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι ή την βιτρίνα του καταστήματός σας φέτος το καλοκαίρι!

Ιδιαίτερες τεχνικές για προχωρημένους δημιουργούς. Ας δούμε πώς γίνονται!

Για όλες τις κατασκευές θα χρησιμοποιήσουμε το νέο μας άρωμα Vanilla Charcoal και υγρά χρώματα κόκκινο, μαύρο, κίτρινο και πορτοκαλί.

 

Κερί με πάγο

Φτιάχνουμε ένα χυτό κερί σύμφωνα με τις οδηγίες του παρακάτω βίντεο

Τοποθετούμε το κερί αυτό στο κέντρο ενός μεγαλύτερου καλουπιού και τριγύρω του ρίχνουμε σπασμένα παγάκια. Ρίχνουμε στα παγάκια λιωμένη παραφίνη (στην συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιήσαμε μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί).

Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε από το καλούπι.

Τα παγάκια έχουν λιώσει και στην θέση τους έχουν μείνει τρύπες!

Κουφωτό κερί πολύχρωμο.

Δείτε τις βασικές οδηγίες για κατασκευή κουφωτού κεριού σε αυτό το βίντεο

Στην συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα προσθέσουμε ένθετα αλλά θα χρησιμοποιήσουμε 4 διαφορετικά χρώματα  (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί)

Τα ετοιμάζουμε σε διαφορετικά δοχεία και τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να κάνουν κρούστα. Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε το καθένα στο δοχείο του.  ώστε να γίνουν ένας παχύρρευστος πολτός. Με δύο χέρια χυτεύουμε τα χρώματα δύο δύο. Επειδή το μείγμα είναι παχύρρευστο δεν αναμειγνύονται τα χρώματα και έχουμε ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα!

Σχεδιασμός-εκτέλεση κατασκευών: Πέτρος Τσαμπαρλής

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *