Καθαρισμός προσώπου με Μαστιχόνερο

Μια συνταγή για όσους αγαπούν τα υγρά σαπούνια και…τη μαστίχα!!

Τζελ καθημερινού καθαρισμού προσώπου με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και ανθόνερο μαστίχας. Η μαστίχα ως κλασικό αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό συστατικό βοηθά το ταλαιπωρημένο από λιπαρότητα, ερεθισμούς και ακμή δέρμα να αποκτήσει ισορροπία και λάμψη. Ταυτόχρονα οι βιταμίνες C & ProB5 που περιέχει προσφέρουν αντιοξειδωτική και επουλωτική προστασία και όλα αυτά με ένα υπέροχο άρωμα!

Υλικά για 100 γρ

Α΄φάση

5 γρ Επιφανειοδραστικό SCI

10 γρ Επιφανειοδραστικό Cocobetaine

10 γρ Επιφανειοδραστικό Cylcoside

Β’ φάση

60 γρ Ανθόνερο Μαστίχας

2 γρ Σορβιτόλη

Γ’ φάση

3 γρ Lamesoft

2 γρ Peg- 7

3 γρ Βιταμίνη C υγρή

3 γρ Πανθενόλη

1 γρ Συντηρητικό Microcare DB

Δ’ φάση

0,5 γρ Άρωμα Περγαμόντο, Νεράτζι & Μοσχολέμονο

6 γρ Crothix

*Διάλυμα κιτρικού οξέος για την ρύθμιση του ΡΗ (εάν χρειαστεί).

Διαδικασία

Σε 2 χωριστά πυρίμαχα και αποστειρωμένα δοχεία, ζεσταίνουμε σε μπαιν – μαρί τα υλικά της Φάσης Α και της Φάσης Β σε θερμοκρασία 65 -70 βαθμών. Με αναδευτήρα χειρός ανακατεύουμε τη Φάση Α μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία μάζα. Προσθέτουμε την φάση Β στην Α και ανακατεύουμε εν θερμώ και τις δύο φάσεις μέχρι να διαλυθεί η μάζα. Προσέχουμε να κάνουμε το λιγότερο δυνατό αφρό κατά τη διάλυση.
Αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει στους 35 βαθμούς και προσθέτουμε τα υλικά της Φάσης Γ.

Τέλος προσθέτουμε από τα υλικά της Δ’ Φάσης το άρωμα και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε με το ΡΗμετρό μας το ΡΗ του προϊόντος. Θα πρέπει να είναι λογικά γύρω στο 5.0 με 5.3. Στην περίπτωση αυτή ολοκληρώνουμε τη συνταγή με την προσθήκη του Crothix για να το πήξουμε. Εάν το ΡΗ είναι υψηλότερο, τότε θα πρέπει να το κατεβάσουμε χρησιμοποιώντας το διάλυμα κιτρικού οξέος (εννοείται πριν προσθέσουμε το πηκτικό Crothix). Ρίχνουμε 1 σταγόνα και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το ΡΗ και συνεχίζουμε με μια μια σταγόνα κάθε φορά μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή τιμή.

Όταν τελειώσουμε, εμφιαλώνουμε σε μπουκάλι με αντλία και απολαμβάνουμε καθημερινά έναν βαθύ καθαρισμό και ένα όμορφο πρόσωπο!!!

* Το διάλυμα κιτρικού οξέος κατασκευάζεται αναμιγνύοντας 50% κιτρικό οξύ και 50% απιονισμένο νερό. Διαλύουμε καλά τη σκόνη στο νερό και φυλάσσουμε σε σκούρο μπουκάλι.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *