Πέτρα & Θάλασσα Σαπούνι με φύκια θεραπευτικό & αποτοξινωτικό

Με αφορμή το νέο μας άρωμα Πέτρα & Θάλασσα 3in1 δημιουργούμε ένα νέο σαπούνι στη σειρά των θεραπευτικών σαπουνιών. Περιέχει βούτυρο μάνγκο, λάδι νυχτολούλουδο και σιτέλαιο  που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα , αλλά και πούδρα φυκιών που συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. 

Το σαπούνι αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος μια σειράς καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν παράλληλα και από ξηροδερμία.

Tip! Η πούδρα φυκιών έχει μια έντονη μυρωδιά που θα καλύψει στην αρχή το άρωμα. Μετά από 2-3 ημέρες όμως, η οσμή αυτή υποχωρεί και αναδεικνύεται το υπέροχο άρωμα Πέτρα & Θάλασσα 3in1 με νότες από  θαλάσσια φυτά, πορτοκάλι, βότανα, γιασεμί, τριαντάφυλλο, βιολέτα, κυκλάμινο και σανδαλόξυλο.

Υλικά για 1.3 κιλά

Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης 1.3 κιλών

307  γρ Απιονισμένο νερό

123 γρ Καυστική σόδα

300 γρ Ελαιόλαδο

200 γρ Λάδι Καρύδας

200 γρ Φοινικέλαιο

60 γρ Βούτυρο Μάνγκο

50 γρ Λάδι Νυχτολούλουδο

50 γρ Σιτέλαιο

13 γρ Γαλακτικό Νάτριο

13 γρ Άρωμα Πέτρα & Θάλασσα 3in1

1/2 κ.γ. οξείδιο τιτανίου  διαλυμένο σε 2 κ.γ .ελαιόλαδο

10 σταγόνες Μπλε Pigment

1 κ.γ. Πούδρα φυκιών

 

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τα χρώματά μας.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο μάνγκο  και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά μας λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία.

Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace, προσθέτουμε το άρωμα και  χωρίζουμε το μίγμα ισόποσα στα 3 και χρωματίζουμε ως εξής: Στο ένα μίγμα θα μπει το λευκό, στο δεύτερο θα μπουν οι 10 σταγόνες μπλε χρώματος και στο τρίτρο θα μπει μόνο η πούδρα φυκιών (προσοχή καλό ανακάτεμα).

Ξεκινάμε να χυτεύσουμε το σαπούνι. Θα ρίξουμε πρώτα λίγο από το μίγμα με την πούδρα φυκιών από την μία γωνία του καλουπιού. Ακολουθεί λίγο από το λευκό και μετά λίγο από το γαλάζιο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη χύτευση εναλλάξ με τα χρώματα μέχρι να τελειώσει το σαπούνι.  Με αυτόν τον τρόπο χύτευσης πετυχαίνουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο tiger stripe.

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία ανθρακικής σόδας (soda ash). Καλύπτουμε το σαπούνι και το αφήνουμε για 48 ώρες.

Αφήνουμε το σαπούνι μας να ωριμάσει για 1 μήνα πριν τη χρήση.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *