Coral Reef Σαπούνι Ψυχρής Μεθόδου

Δοκιμάζουμε τα καινούργια μας αρώματα και ταξιδεύουμε στο βυθό της θάλασσας περιμένοντας με πολύ λαχτάρα το καλοκαίρι!

Το νέο άρωμα Coral Reef 3in1 συνδυάζει νότες από κίτρο, βάλσαμο, γιασεμί, βιολέτα, τριαντάφυλλο, κυκλάμινο, κεχριμπάρι, μόσχο και σανδαλόξυλο.

Το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σαπούνι στα έντονα χρώματα του βυθού της τροπικής θάλασσας. Στο σαπούνι αυτό προσθέσαμε λάδι καρυδιού για τις ενυδατικές και περιποιητικές του ιδιότητες.

Υλικά για 1.3 κιλά

Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης 1.3 κιλών

60 γρ Λάδι Καρυδιού

100 γρ Βούτυρο Καριτέ

200 γρ Φοινικέλαιο

300 γρ Ελαιόλαδο

200 γρ Λάδι Καρύδας

300 γρ Απιονισμένο νερό

120 γρ Καυστική σόδα

13 γρ Γαλακτικό Νάτριο

13 γρ Άρωμα Coral Reef 3in1

1/2 κ.γ. Μπλε pigment

1/2 κ.γ Κόκκινο pigment + 1/4 κ.γ frosty rose petals mica

1/2 Chartreuse mica + ελάχιστο lime mica

Λίγο Purple passion mica για το σφράγισμα και τις εσωτερικές pencil lines.

Σουρωτήρι μικρό

Σφραγίδα Soap Tree

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τα χρώματά μας.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ  και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά μας λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία.

Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace, προσθέτουμε το άρωμα και  χωρίζουμε το μίγμα ισόποσα στα 3 και χρωματίζουμε αναλόγως.

Χυτεύουμε το πράσινο χρώμα και ακολούθως, ρίχνουμε από μεγάλο ύψος το μπλε χρώμα ώστε να δημιουργήσει έντονα σχέδια μέσα στο πράσινο. Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά αυτή η πρώτη στρώση σαπουνιού, με την βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού κάνουμε μια λεπτή στρώση από το μωβ χρώμα mica. Στη συνέχεια πολύ προσεκτικά ρίχνουμε και το κόκκινο χρώμα. Με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια εγκάρσια στο σαπούνι ώστε να βγει ένα σχέδιο swirl. Διακοσμούμε την επιφάνεια του σαπουνιού με τα χρώματα που μας έχουν περισσέψει και κάνουμε σχέδια.

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία ανθρακικής σόδας (soda ash). Καλύπτουμε το σαπούνι και το αφήνουμε για 48 ώρες. Όταν κόψουμε τα κομμάτια είναι η ώρα να τα σφραγίσουμε. Βάζουμε λίγο μωβ χρώμα mica σε ένα απορροφητικό χαρτί και ταμπονάρουμε ελαφρά την σφραγίδα μας πάνω στο χρώμα. Πιέζουμε την σφραγίδα πάνω στο σαπούνι και αφαιρούμε με προσοχή.

Αφήνουμε το σαπούνι μας να ωριμάσει για 1 μήνα πριν τη χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *