Χριστουγεννιάτικο Κονφετί

Από τις πλέον παραδοσιακές μας κατασκευές για τα Χριστούγεννα, το σαπούνι ψυχρής μεθόδου Κονφετί, φέτος σε μια άλλη εκδοχή με πιο φυσικό look.

Υλικά για 1.3 κιλά σαπουνιού

Περίπου 300 γρ σαπούνι έτοιμο χρωματιστό (από άλλες κατασκευές είτε ψυχρής μεθόδου είτε γλυκερίνης) κομμένο σε κυβάκια.

Για τη βασική σαπουνόμαζα που θα σκεπάσει το κονφετί 1 κιλό

Καλούπι της επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε το καλούπι 1.3 κιλών)

178 γρ Απιονισμένο νερό

104 γρ Καυστική σόδα

10 γρ Γαλακτικό νάτριο

213 γρ Λάδι Κανόλα

107 γρ Λάδι Καρύδας

142 γρ Φοινικοπυρηνέλαιο

250 γρ Ελαιόλαδο

1 κ.γ. Λευκό Pigment + Ecosparks Silver Glitter

5 γρ Άρωμα Σανδαλόξυλο 3in1 + 5 γρ Άρωμα Πεύκο 3in1

Κόκκινο αλάτι Χαβάης για την επιφάνεια

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικοπυρηνέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το υγρό μας λάδι. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (35-40οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace προσθέτουμε τo συνδυασμό αρωμάτων και ανακατεύουμε ελαφρά.  Προσθέτουμε το λευκό χρώμα και το glitter, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τρίμματα σαπουνιού ανακατεύοντας καλά. Χυτεύουμε στο καλούπι. Στολίζουμε την επιφάνεια με το αλάτι Χαβάης.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες όμορφες συνταγές για σαπούνι κονφετί, κάντε κλικ εδώ!

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *