Αφιέρωμα στο χρώμα Γκρενά! Αφρίζοντα άλατα μπάνιου!

 

Το χρώμα γκρενά στα καλλυντικά! Αφρίζοντα άλατα μπάνιου!

Υλικά

200 γρ Αλάτι νεκράς θάλασσας

200 γρ Αλάτι Ιμαλαίων

50 γρ Άλευρο ταπιόκας

20 γρ Κιτρικό Οξύ

25 γρ Μαγειρική Σόδα

3 γρ Άρωμα Καλλυντικού Orange Cinnamon

Χρωστικές mica: Grape & Passionata περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού στο σύνολο & λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα νερού, Sparkling Gold mica για το τέλος

Διαδικασία

Στο multi θρυμματίζουμε όλα τα αλάτια εωσότου γίνουν αρκετά λεπτά. Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε το άλευρο μαζί με το άρωμα και ανακατεύουμε καλά εωσότου το άρωμα ενσωματωθεί με το άλευρο. Στο ίδιο μίγμα προσθέτουμε τα χρώματα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι το μίγμα να χρωματιστεί.

Στη συνέχεια ενώνουμε τα αλάτια με το αρωματισμένο και χρωματισμένο άλευρο το κιτρικό οξύ και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Επιλέγουμε διάφανο βάζο και τοποθετούμε τα άλατα σε στρώσεις ρίχνοντας λίγη χρυσή mica ενδιάμεσα για την δημιουργία του εφέ. Στο τέλος, στην κορυφή των αλάτων μπορούμε και πάλι να βάλουμε λίγη χρυσή mica για ντεκόρ.

Χρήση: Σε γεμάτη μπανιέρα ή σε λεκάνη για ποδόλουτρο ρίχνουμε μια καλή ποσότητα από τα άλατα (π.χ. μια κουταλιά της σούπας) και τα αφήνουμε να αφρίσουν. Απολαμβάνουμε τις αποτοξινωτικές ιδιότητες τους και το άρωμα που διαχέουν!

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *