Ahoy! Αν ο Jack Sparrow φορούσε κολώνια…

Ναι, είναι γεγονός πως ο Jack Sparrow μάλλον δεν φορούσε κολώνια, ούτε καν μπάνιο δεν πρέπει να έκανε, ωστόσο η μυθολογία των Πειρατών μας δίνει πολλή έμπνευση για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου αρώματος!

Σας το παρουσιάζουμε και σας καλούμε να το κατασκευάσετε. Το άρωμα ξεκινά με φρουτένιες νότες πολύ έντονες και γλυκιές. Στην καρδιά του ακούγεται η καθαρή βανίλια ενώ στο τέλος οι μπάσες νότες από δέρμα και βρύα αναδεικνύουν τον αρρενωπό του χαρακτήρα.

Υλικά για 100 γρ κολώνια

3 γρ Oakmoss 3in1

1,5 γρ Leather 3in1

3 γρ Βανίλια 3in1

1.5 γρ Cranberry 3in1

3 γρ Peach Passion 3in1

2 γρ Glucam P20

1 γρ Peg 40 (Lincol)

86 γρ Μετουσιωμένο Οινόπνευμα

Σε κατάλληλο δοχείο αναμιγνύετε τα αρώματα με το Glucam και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το Peg 40. Μόλις τα τρία αυτά υλικά ομογενοποιηθούν πλήρως, προσθέτετε αργά το οινόπνευμα με συνεχόμενη δυνατή ανάδευση. Εάν το τελικό σας προϊόν δεν είναι διαυγές, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του PEG 40.

Υποσημείωση: Στην φόρμουλα αυτή το Glucam P20 λειτουργεί ως σταθεροποιητής αρώματος (χαρίζοντας διάρκεια του αρώματος πάνω στο δέρμα), ενώ το Peg 40 λειτουργεί διαλυτοποιητής για να λάβουμε ένα διαυγές μίγμα. Εάν το τελικό σας μίγμα δεν είναι αρκετά διαυγές μπορείτε να αυξήσετε κατά 1 % το Peg 40 μειώνοντας ανάλογα από την ποσότητα του οινοπνεύματος.

Το Peg 40 είναι σε μορφή μαλακής πάστας. Μπορείτε να το θερμάνετε ελαφρά πριν την χρήση για να γίνει πιο ευδιάλυτο εάν χρειάζεται.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *