| |

Κάνε το σπίτι σου, spa πολυτελείας! Breath & Relax!

Συγκεντρώσαμε τα 3 πιο χρηστικά προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, που είναι απαραίτητα αυτές τις μέρες για την χαλάρωση σώματος και μυαλού αλλά και για την αναζωογόνηση όλου του οργανισμού.

Κάνουμε το σπίτι μας ένα μικρό spa και απολαμβάνουμε αυτές τις ώρες που αναγκαστικά είμαστε σπίτι.

Υφασμάτινη μάσκα ανακούφισης από την πολύωρη χρήση μάσκας-Υγρό εμποτισμού

 

Η πολύωρη χρήση της μάσκας αφήνει αναγκαστικά τα σημάδια της. Η γνωστή “ακμή της μάσκας” είναι αυτά τα ενοχλητικά και καμιά φορά επίπονα σπυράκια στην περιοχή γύρω από τα χείλια και κάτω από τη μύτη. Ας χρησιμοποιήσουμε τις υφασμάτινες μάσκες με ένα πολύ ωραίο υγρό εμποτισμού βασισμένο στο αγγούρι, που θα ανακουφίσει από αυτές τις μικροφλεγμονές και θα τονώσει τη θαμπή επιδερμίδα μας.

Υλικά για 100 γρ

93 γρ Ανθόνερο αγγουριού

0,10 γρ Xanthan gum

1 γρ Υγρή φυτική γλυκερίνη

3 γρ Εκχύλισμα αγγουριού

2 γρ Πανθενόλη

1 γρ Συντηρητικό 12

0,10 γρ Άρωμα Cucumber 3in1

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το ανθόνερο και την xanthan gum. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να καθίσει η σκόνη στο νερό και στη συνέχεια χτυπάμε με μίξερ χειρός εωσότου διαλυθεί εντελώς και δημιουργηθεί ένα ελαφρύ ζελέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας διαρκώς καλά. Αποθηκεύουμε σε κατάλληλο φιαλίδιο

Χρήση

Με καθαρά χέρια παίρνουμε μια υφασμάτινη μάσκα και την τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε όσο από το υγρό χρειάζεται εωσότου εμποτιστεί καλά και ολόκληρη. Εφαρμόζουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη μάσκα και με το υγρό που έχει παραμείνει στο δέρμα κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μίγμα εισπνοών για ψεκασμό της υφασμάτινης ή χειρουργικής μάσκας -Breath easy mix

Είμαστε αναγκασμένοι να φοράμε τη μάσκα προστασίας αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να γίνει λίγο πιο υποφερτή η χρήση της, ψεκάζοντας την με ένα τονωτικό μίγμα που απελευθερώνει την αναπνοή και βοηθά ταυτόχρονα και στην καταπολέμηση των μικροβίων.

Υλικά για 100 γρ

100 γρ Ανθόνερο Ευκαλύπτου

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο αναμιγνύουμε τα υλικά και εμφιαλώνουμε σε μπουκάλι με σπρέι.

Χρήση

Ψεκάζουμε από απόσταση 20 εκατοστών την υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα πριν την φορέσουμε όσο συχνά χρειάζεται.

Αφρίζοντα άλατα για τα κουρασμένα πόδια – No more work from home foot soak

Όσοι δουλεύουν από το σπίτι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει πόδια βαριά και πρησμένα από την πολύωρη ακινησία. Ας κάνουμε ένα ποδόλουτρο τόνωσης με τον πιο εύκολο τρόπο!

Υλικά για 500 γρ

200 γρ αλάτι νεκράς θάλασσας

200 γρ αλάτι Epsom

40 γρ αφριστικό SLSA

50 γρ άλευρο ταπιόκας

10 γρ polysorbate 80

5 γρ λάδι άρνικας

5 γρ άρωμα Cucumber 3in1

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο μπωλ ζυγίζουμε τα δύο αλάτια. Με τα χέρια μας σπάμε τους σβώλους αν υπάρχουν.

Σε άλλο καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το άλευρο ταπιόκας, το polysorbate, το λάδι και το άρωμα. Ομογενοποιούμε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν πλαστελίνη. Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε μπορούμε να χρωματίσουμε το μίγμα με λίγο χρώμα Lime Mica (προαιρετικά).

Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε αυτή την «πλαστελίνη» στο μίγμα των αλάτων και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά στην εντέλεια.

Στο τέλος προσθέτουμε το αφριστικό SLSA ανακατεύοντας πολύ καλά. Αποθηκεύουμε σε κατάλληλα δοχεία.

Χρήση

Σε μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας. Βάζουμε τα πόδια και αφήνουμε όσο χρειάζεται μέχρι να τα νιώσουμε ανάλαφρα και ξεκούραστα. Το λάδι άρνικας βοηθά στην υποχώρηση του πρηξίματος των κάτω άκρων, ενώ ταυτόχρονα ο συνδυασμός αλάτων τα ξεκουράζει και τα τονώνει.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΠΩς ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΪΣΟΥΜΕ…???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *