Αρωματικά ταρτάκια χώρου

 

Αρωματικά ταρτάκια χώρου

Υλικά

Καλούπι σιλικόνης με μικρά σχέδια (της επιλογής σας) καρδιές, κουμπιά, αστέρια, ροζέτες, φύλλα.

Σόγια σκληρή

Άρωμα για κερί ή αιθέρια έλαια για κεριά αρωματοθεραπείας (λεβάντα για χαλάρωση, ευκάλυπτο για κρυολογήματα)

Χρώμα μάζας κεριών ή φωσφοριζέ χρώμα κεριών

Διαδικασία

Λιώνουμε τη σόγια σε μπαιν μαρί στους 75οC και χρωματίζουμε. Περιμένουμε τη θερμοκρασία να κατέβει στους 70 οC, αρωματίζουμε σε ποσοστό 15% και όταν η σόγια κρυώσει στους 60 οC χυτεύουμε στο καλούπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε από το καλούπι.

Τρόπος χρήσης

Σε αρωματιστή χώρου τοποθετούμε 2-3 κεράκια. Όσο λιώνουν θα διαχέουν το άρωμά τους στο χώρο μας. Διάρκεια 2-3 ώρες ανάλογα με το πόσα κεριά θα βάλουμε.

Χρήσιμη συμβουλή 1 : Το λιωμένο κεράκι μπορούμε να το αρωματίσουμε ξανά και να το χρησιμοποιήσουμε.

Χρήσιμη συμβουλή 2 : Μπορούμε σε μεγάλο καλούπι να φτιάξουμε με λεπτή στρώση κεριού και να την κόψουμε σε διάφορα σχέδια με κουπάτ.

Χρήσιμη συμβουλή 3: Το κερί σόγιας μπορούμε να το λιώσουμε και σε φούρνο μικροκυμάτων.

Χρήσιμη συμβουλή 4: Αντί για σόγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίγμα 50:50 σόγιας και παραφίνης.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

16 Comments

  1. Μπορουν να γίνουν με μαλακη σογια;παρακαλω απαντήστε αμεσα για να παραγγείλω

  2. καλησπερα σας με σκετη παραφινη μπορουμε να τα φτιαξουμε ?

    1. Γεια σας, μόλις λιώσει τελείως το κερί το αφαιρείτε και με ένα βαμβάκι καθαρίζετε την επιφάνεια του καυστήρα.

  3. καλημέρα, έφτιαξα melts από κερί σόγιας με την μέγιστη ποσότητα του αρώματος που προτείνεται (15%), χωρίς χρώμα.
    Όταν έβαλα το melt στην συσκευή έβγαζε πολύ καπνό. Γιατί συμβαίνει αυτό?

  4. καλησπέρα ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να φτιάξουμε μελτς με μαλακό κερί σόγιας;

    1. Γεια σας! Ο λόγος είναι ότι το μαλακό κερί (οποιοδήποτε) βεντουζάρει μέσα στο δοχείο (καλούπι) και δεν ξεκαλουπώνεται σωστά. Είναι πολύ μαλακό και δεν διατηρεί το σχήμα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *