Φθινοπωρινό αφιέρωμα Σύκο, μέρος 3ο: Κερί

Στο 3ο μέρος του αφιερώματος μας θα δούμε πώς συνδυάζονται οι προχωρημένες γνώσεις κηροπλαστικής με την γλυπτική! Candle art!

Υλικά
Παραφίνη Εύκαμπτη.
Χρώματα μάζας βιολέ και πορτοκαλί.
Χρώματα επικάλυψης λευκό, πράσινο, βιολέ ή μαύρο.
Άρωμα Σύκο
Φυτίλι 3*8
Πράσινο φύλλο κεριού.

Εργαλεία:
Σκαλιστικό εργαλείο, μαχαιράκι, δοχεία αλουμινίου,bain marie, θερμόμετρο.

Πυρήνας:
Φτιάχνουμε ένα μικρό σφαιρικό κερί από εύκαμπτη παραφίνη ώστε να πλάθετε πιο εύκολα όταν θα θελήσουμε αργότερα να του κάνουμε κάποιες εσοχές για να πάρει το σχήμα του σύκου.
Αφήνουμε μακρύ φυτίλι για να μπορούμε να τα πιάνουμε αργότερα όταν θα τα εμβαπτίσουμε αργότερα στις παραφίνες για τις εξωτερικές στρώσεις.
Χρησιμοποιούμε άρωμα σύκου και συνδυασμό βιολέ και πορτοκαλί χρώματος.
Αφού ετοιμαστεί είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις εξωτερικές στρώσεις.

Φλούδα:
Λιώνουμε από 300 γραμμάρια εύκαμπτη παραφίνη σε τέσσερα διαφορετικά δοχεία και προσθέτουμε 3 γραμμάρια χρώματα επικάλυψης, λευκό,βιολέ σκούρο (ή μαύρο σε μικρότερο ποσοστό) και πράσινο σε δύο αποχρώσεις (αφαιρώντας ένα ποσοστό χρώματος)
Έπειτα ρίχνουμε την θερμοκρασία στους 70-75 βαθμούς για να κάνουμε τις εμβαπτίσεις.

Βουτάμε το σφαιρικό κερί αρχικά στην λευκή παραφίνη γύρω στις 15 φορές και περιμένουμε λίγο να κρυώσει. Κατόπιν πλάθουμε απαλά με το χέρι ώστε να δημιουργήσουμε αχνά τις εσοχές αντιγράφοντας το σχήμα του σύκου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στις άλλες αποχρώσεις,με λιγότερες ή περισσότερες εμβαπτίσεις ανάλογα με το τελικό χρώμα που θέλουμε να αποδώσουμε.
Ανάμεσα στις εναλλαγές χρωμάτων επαναλαμβάνουμε το πλάσιμο (ή και γδάρσιμο με σκαλιστικό εργαλείο αν θέλουμε) του κεριού.

Για το κοτσάνι πλάθουμε λίγο πράσινο φύλλο κεριού και το κολλάμε περιμετρικά του φυτιλιού.
Αν θέλουμε να το ξεφλουδίσουμε, το επιχειρούμε όσο είναι ακόμα ζεστές οι εξωτερικές στρώσεις.
Μπορούμε να κάνουμε και μία τομή με μαχαίρι ώστε να φαίνονται ταυτόχρονα όλες οι στρώσεις.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *