Body Butter

 

ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ BODY BUTTER

Σε συνέχεια των πειραματισμών μας και των διασκευών των βασικών συνταγών μας, και έπειτα από ερώτηση φίλης του blog, ας δούμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε μια απλή κρέμα σώματος σε πλούσιο, κρεμώδες body butter, δηλαδή πολύ λιπαρή και ενυδατική κρέμα με βάση τα καλλυντικά βούτυρα.

Η βασική διαφορά μιας απλής κρέμας από ένα ενισχυμένο κρεμώδες body butter, είναι ότι το body butter έχει μειώμενη υδατική φάση και αυξημένη λιπαρή. Αυτή η διαφορά κάνει το τελικό προϊόν πολύ πιο λιπαρό και πιο σφιχτό. Όπως ήδη έχουμε πει στα σεμινάρια των Αρχαρίων, ο γενικός κανόνας είναι: Νερό 60-80%, Λάδια 10-20% και Γαλακτωματοποιητής 2-10%. Αυτές οι βασικές αναλογίες θα σας βοηθούν κάθε φορά να τεστάρετε τις συνταγές σας και να τις τροποποιείτε.

Ας δούμε λοιπόν τώρα, μια τέτοια τροποποίηση για την δημιουργία body butter.

Τα υλικά

Υδατική φάση

59 γρ νερό

2 γρ γλυκερινη

Λιπαρή φάση

10 γρ Λάδι Αβοκάντο

15 γρ Βούτυρο Αβοκάντο

3 γρ Cetyl Alcohol

7 γρ Γαλακτωματοποιητής (προτείνω Polawax για την λιπαρότητά του, όπως έχουμε ήδη πει)

Τρίτη φάση (κάτω των 40 βαθμών)

1 γρ Συντηρητικό 12

2γρ Εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού

1 γρ Άρωμα καλλυντικού της επιλογής σας

Η διαδικασία είναι η γνωστή όπως κάνουμε κάθε φορά για τις κρέμες. Όπως βλέπετε, γι’ αυτήν την συνταγή διαλέξαμε πολύ λιπαρά λάδια και βούτυρα, όπως το Αβοκάντο για να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα της κρέμας. Προσθέσαμε επίσης εκχύλισμα πράσινου τσαγιού για τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές του ιδιότητες .

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *