Νινίδα: Και όμως αντιμετωπίζεται εντελώς φυσικά!

 

Τι είναι όμως η νινίδα;

“Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή αλλιώς νινίδα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα βρέφη. Εμφανίζεται, συνήθως, όταν το μωράκι είναι περίπου 2 εβδομάδων και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον 6ο μήνα. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, είναι ιδιαίτερα αντιαισθητική και γι’ αυτό το λόγο οι περισσότερες μαμάδες ανησυχούν και αναζητούν τρόπους να την εξαφανίσουν.

Η νινίδα μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά μέρη του σώματος, αλλά κυρίως παρουσιάζεται στο τριχωτό της κεφαλής, στα φρύδια, πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό και στην περιοχή της πάνας. Μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής με ξηροδερμία που μοιάζει με πιτυρίδα ή πιο έντονη με σκληρά κίτρινα ή καφέ λέπια σαν κρούστα.

Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς που οφείλεται, η εμφάνιση της νινίδας σχετίζεται με την αυξημένη παραγωγή λίπους των σμηγματογόνων αδένων και με τα υψηλά επίπεδα κάποιων ορμονών που έχουν προσληφθεί από τον οργανισμό της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για αλλεργία”.

Πηγή mother.gr


Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγεί το μωρό από αυτή την αντιαισθητική δερματίτιδα είναι πολύ απλός! Εφαρμόζουμε τοπικά ένα φυτικό λάδι ώστε να “μουσκέψει” και να ενυδατωθεί καλά η πάσχουσα περιοχή και στην συνέχεια καθαρίζουμε με ήπιο σαπούνι. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει όσο συχνά χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να καταφύγουμε στα βαριά συνθετικά λάδια που συνήθως προτείνονται, την λύση μας την δίνει η φύση.

Η παρακάτω συνταγή δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία σε νινίδα που παρουσιάστηκε στο κεφαλάκι μωρού 2 μηνών. Μέτα από 3-4 εφαρμογές η νινίδα είχε σχεδόν εξαφανιστεί!

Υλικα για 100 γρ

50 γρ λάδι καρυδας

30 γρ λαδι καλεντουλας

20 γρ αμυγδαλέλαιο

0,5 γρ βιταμινη Ε

Αναμιγνύουμε ολα τα υλικα μαζι. Εαν το μωρο ειναι μεγαλυτερο των 3 μηνων, μπορουμε να προσθεσουμε και 2 σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντας.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *