Έφτασε ο παγωτατζής!!! Κέρινα παγωτά.

 

Το αφιέρωμα μας στα λαχταριστά παγωτά συνεχίζεται με τρεις απολαυστικές κατασκευές κεριού!

Παγωτά χωνάκια, παγωτό σε ποτήρι και γρανίτα φτιαγμένα από διαφορετικούς τύπους κεριού στολίζουν το καλοκαιρινό μας τραπέζι!

 

Παγωτό χωνάκι

 

Υλικά και εξοπλισμός

Καλούπι ειδικής κατασκευής παγωτό χωνάκι

450 γρ σόγια σκληρή

Χρώμα μάζας κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και καφέ

Άρωμα καρπούζι, Amaretto Nog, banana nut bread

Φυτίλι 3*6

Εκτέλεση

Λιώνουμε 90γρ σόγιας και προσθέτουμε 0,5γρ καφέ χρώμα για να φτιάξουμε το μείγμα για το χωνάκι.

Αφού στερεώσουμε το φυτίλι στο καλούπι μας χυτεύουμε την σόγια σε θερμοκρασία 80-85 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε 55γρ σόγιας,προσθέτουμε γρ 0.5γρ κόκκινο χρώμα και 6γρ άρωμα καρπούζι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο καλούπι.

Αντίστοιχα χρησιμοποιούμε το άρωμα Amaretto Nog σε συνδιασμό με το πράσινο χρώμα και το bananabutbread με το κίτρινο.

 

Μπάλες παγωτού σε ποτήρι

Υλικά και εξοπλισμός

Καλούπι ταψάκι σιλικόνης 2,25 λίτρων

500γρ παραφίνη οικονομική

Άρωμα whiskey-caramel

Χρώμα μάζας καφέ

20γρ παραφίνη βελουτέ

Scoop παγωτού

1 Φυτίλι eco 6

Πιστόλι σιλικόνης

Γυάλινο ποτήρι παγωτού

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι με το πιστόλι σιλικόνης.

Λιώνουμε 100γρ παραφίνη και χρωματίζουμε με το καφέ χρώμα.

Για να φτιάξουμε «κομματάκια καραμέλας» απλώνουμε στο ταψάκι σιλικόνης και πριν παγώσει τελείως κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Λιώνουμε και την υπόλοιπη παραφίνη. Αν μας περίσσεψαν κυβάκια τα λιώνουμε κι αυτά μαζί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο καφέ χρώμα για να σπάσει το λευκό της παραφίνης.

Προσθέτουμε 10γρ άρωμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νέο μείγμα στο ταψάκι.

Μόλις κάνει κρούστα πετάμε πάνω τα «κομματάκια καραμέλας»

Περιμένουμε να παγώσει το μείγμα στο ταψάκι τόσο ώστε να μην υπάρχει υγρή παραφίνη στο κέντρο, αλλά να είναι σαν ένας ζεστός πολτός. Πιέζουμε τα κομματάκια καραμέλας ώστε να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Με το scoop φτιάχνουμε τις μπάλες και τις τοποθετούμε όσο είναι ακόμα ζεστές στο ποτήρι. Αν το μείγμα είναι αρκετά ζεστό και σας δυσκολεύει η χρήση του scoop περιμένετε λίγο ακόμα να πέσει η θερμοκρασία της παραφίνης.

Τέλος, για να φτιάξουμε το σιρόπι, λιώνουμε την παραφίνη βελουτέ και προσθέτουμε αρκετό καφέ χρώμα (περίπου 10 παστίλιες) γιατί το χρώμα της βελουτέ παραφίνης ανοίγει πολύ όταν παγώνει. Με το σταγονόμετρο ή με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε πάνω από τις μπάλες.

 

Γρανίτα

 

Υλικά και εξοπλισμός

400γρ παραφίνη οικονομική

200γρ σόγια σκληρή

Χρώμα μάζας ροζ-φούξια

Υγρό χρώμα βιολέ

Άρωμα cranberry

Φυτίλι 3*10

1 Μεγάλο πλαστικό ποτήρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο ίδιο δοχείο την παραφίνη και την σόγια.

Αυτό το μείγμα θα μας δώσει μια πιο κρεμώδη υφή στο κερί μας αλλά και θα κάνει τα χρώματα πιο ανοιχτά/pal λόγω του κρεμ χρώματος της σόγιας.

Βουτάμε το φυτίλι μας στο μείγμα ώστε να κερωθεί.

Προσθέτουμε 5γρ χρώμα και 1-2 κουταλιές της σούπας άρωμα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 δοχεία.

Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 50 βαθμούς και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα του ενός δοχείου συνεχώς ώστε να γίνει σαν κρέμα. Αμέσως ρίχνουμε μέσα 7-8 σταγόνες υγρό χρώμα βιολέ και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά ώστε να αναμειχθούν τα χρώματα αλλά όχι τελείως.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πλαστικό ποτήρι , περιμένουμε λίγο να παγώσει εξωτερικά και αδειάζουμε το υπόλοιπο πίσω στο δοχείο. Έτσι έχουμε πετύχει το marble effect στην εξωτερική επιφάνεια του κεριού.

Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το δεύτερο δοχείο χωρίς να προσθέσουμε βιολέ χρώμα. Συμπληρώνουμε στο ποτήρι ως πάνω ώστε να αρχίζει να ξεχειλίζει. Όσο είναι ζεστό βουτάμε το φυτίλι στο κέντρο.

Τέλος, αφού το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε το πλαστικό ποτήρι με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *