Ένα πολύ εύκολο lip gloss!

 

Μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά για γυαλιστερά lip gloss που ταυτόχρονα θρέφουν τα χείλη!

Υλικά για 10 ml

Ένα δοχείο roll on 10 ml
Φυτική γλυκερίνη
Καστορέλαιο
Βιταμίνη Ε
Flavor Oil
Χρώμα mica ή Red Pigment Πάστα

Διαδικασία

1) Για lip gloss με Red Pigment Πάστα: Γεμίζουμε το δοχείο στα 3/4 με γλυκερίνη. Σε ένα γυάλινο σκεύος προσθέτουμε περίπου 3 ml Καστορέλαιο και το θερμαίνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το Red Pigment Πάστα και ανακατεύουμε εωοσότου διαλυθεί εντελώς το χρώμα. Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό 1-2 σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε και 2-3 σταγόνες από το flavor oil της αρεσκείας μας. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο δοχείο roll on, το κλείνουμε και ανακινούμε πολύ καλά.

2) Για lip gloss με Mica:  Σε ένα γυάλινο σκεύος ρίχνουμε περίπου 6 γραμμάρια φυτική γλυκερίνη και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το χρώμα mica της αρεσκείας μας. Αναδεύουμε πολύ καλά με μιξεράκι χειρός εωσότου το χρώμα διαλυθεί εντελώς στην γλυκερίνη.  Σε χωριστό σκεύος ρίχνουμε περίπου 3 γραμμάρια καστορέλαιο , 1-2 σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε και 2-3 σταγόνες από το flavor oil της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα δύο μίγματα στο δοχείο roll on και ανακινούμε πολύ καλά.

Παρατηρούμε ότι λόγω της παρόμοιας πυκνότητας της γλυκερίνης με το καστορέλαιο το μίγμα ναι μεν διαχωρίζει αλλά αν αναποδογυρίσουμε το δοχείο το χρωματισμένο καστορέλαιο ανεβαίνει στην επιφάνεια δημιουργώντας ένα μοναδικό χρωματικό εφέ!

Προσοχή! Δεν ρίχνουμε μεγάλη ποσότητα χρώματος Red Pigment Πάστα γιατί λεκιάζει.

** Το προτεινόμενο υλικό Red Pigment Πάστα, δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Χρησιμοποιείστε αντί αυτού χρώματα mica ή οξείδια σιδήρου

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

3 Comments

  1. γεια σας, μπορώ αντί για καστορέλαιο να χρησιμοποιήσω λάδι καριτε στην παρασκευή πιο φίλος?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    1. Καλησπέρα σας, ναι μπορείτε αλλά θα γίνει λιγότερο πηχτό. Το καστορέλαιο πέρα από τις περιποιητικές του ικανότητες, είναι πηχτό και κολλώδες και βοηθά στην υφή του lip gloss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *