Μανταρινότουρτα!! Σαπουνογλυκών συνέχεια με μια λαχταριστή κατασκευή

 

Μανταρινότουρτα από σαπούνι, τόσο λαχταριστή που σου έρχεται να την φάς! Μια πολύ ωραία ιδέα για φρέσκο ανοιξιάτικο σαπούνι

Γενικός Εξοπλισμός

1 ποτήρια ζέσεως 1L

2 ποτήρι ζέσεως 500ml

2 ποτήρια ζέσεως 150ml

Μπολ

Σπάτουλα

Κουτάλια

Σετ δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών

Σταγονόμετρα

Θερμόμετρο

Ξύλινο καλαμάκι

Καλούπι σιλικόνης Στρογγυλό Διάμετρος 22cm

Καλούπι σιλικόνης Μανταρίνι Φέτες

Κουπ πατ Φύλλα

Καλούπι σιλικόνης ταψάκι 2,25 λίτρων

Περιστρεφόμενη βάση τούρτας

Μίξερ χειρός

Φούρνος μικροκυμάτων

Ψυγείο

Υλικά για τη βάση της τούρτας

1kg βάση σαπουνιού γλυκερίνης Extra Hard Λευκή

500γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Suspension

12εκ. Κίτρινο χρώμα Zenicolor

5εκ. Ροζ χρώμα Zenicolor

23ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma

Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε πρώτα τη λευκή βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε 15ml άρωμα και ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια λιώνουμε τη βάση σαπουνιού Suspension και προσθέτουμε το χρώμα, 8ml άρωμα και ανακατεύουμε.
  3. Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης στρογγυλό πρώτα τη λευκή και στη συνέχεια τη suspension.
  4. Με το ξύλινο καλαμάκι κάνουμε σχέδια.
  5. Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να σκληρύνει.
  6. Μόλις σκληρύνει, το ξεκαλουπώνουμε και το τοποθετούμε στην περιστρεφόμενη βάση τούρτας.

Υλικά για τα μανταρίνια

500γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη

15στ. Πορτοκαλί χρώμα νερού

7,5ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma

Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε το χρώμα, το άρωμα και ανακατεύουμε.
  2. Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης μανταρίνια φετες και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες.
  3. Περιμένουμε να σκληρύνει.
  4. Μόλις σκληρύνει ξεκαλουπώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο σαπούνι που έχει περισσέψει.

Υλικά για τα φύλλα

150γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Clear

2 pinch Emerald Lagoon Mica

3ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma

Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε το χρώμα, το άρωμα και ανακατεύουμε.
  2. Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης ταψάκι και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες.
  3. Περιμένουμε να σκληρύνει λίγο.
  4. Μόλις σκληρύνει ξεκαλουπώνουμε και με το κουπ πατ πιέζουμε το σαπούνι και βγάζουμε τα φυλλαράκια.

Υλικά για τη σαντιγύ

200γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Clear

3ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι -Satsuma

2 κ.σ. Υγρή φυτική γλυκερίνη

100γρ. νερό

Εκτέλεση

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως δείχνουμε στο βίντεο μας “Cupcake Frosting”.

Αφού φτιάξουμε τη σαντιγύ, την τοποθετούμε στο κορνέ και κάνουμε κορυφές πάνω σε όλη τη σαπουνένια βάση της τούρτας.

Στη συνέχεια διακοσμούμε με τα μανταρίνια και με τα φυλλαράκια.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *