Μανταρινότουρτα!! Σαπουνογλυκών συνέχεια με μια λαχταριστή κατασκευή
Μανταρινότουρτα από σαπούνι, τόσο λαχταριστή που σου έρχεται να την φάς! Μια πολύ ωραία ιδέα για φρέσκο ανοιξιάτικο σαπούνι
Γενικός Εξοπλισμός
1 ποτήρια ζέσεως 1L
2 ποτήρι ζέσεως 500ml
2 ποτήρια ζέσεως 150ml
Μπολ
Σπάτουλα
Κουτάλια
Σετ δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών
Σταγονόμετρα
Θερμόμετρο
Ξύλινο καλαμάκι
Καλούπι σιλικόνης Στρογγυλό Διάμετρος 22cm
Καλούπι σιλικόνης Μανταρίνι Φέτες
Κουπ πατ Φύλλα
Καλούπι σιλικόνης ταψάκι 2,25 λίτρων
Περιστρεφόμενη βάση τούρτας
Μίξερ χειρός
Φούρνος μικροκυμάτων
Ψυγείο
Υλικά για τη βάση της τούρτας
1kg βάση σαπουνιού γλυκερίνης Extra Hard Λευκή
500γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Suspension
12εκ. Κίτρινο χρώμα Zenicolor
5εκ. Ροζ χρώμα Zenicolor
23ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma
Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν
Εκτέλεση
- Λιώνουμε πρώτα τη λευκή βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε 15ml άρωμα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια λιώνουμε τη βάση σαπουνιού Suspension και προσθέτουμε το χρώμα, 8ml άρωμα και ανακατεύουμε.
- Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης στρογγυλό πρώτα τη λευκή και στη συνέχεια τη suspension.
- Με το ξύλινο καλαμάκι κάνουμε σχέδια.
- Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να σκληρύνει.
- Μόλις σκληρύνει, το ξεκαλουπώνουμε και το τοποθετούμε στην περιστρεφόμενη βάση τούρτας.
Υλικά για τα μανταρίνια
500γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη
15στ. Πορτοκαλί χρώμα νερού
7,5ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma
Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε το χρώμα, το άρωμα και ανακατεύουμε.
- Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης μανταρίνια φετες και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες.
- Περιμένουμε να σκληρύνει.
- Μόλις σκληρύνει ξεκαλουπώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο σαπούνι που έχει περισσέψει.
Υλικά για τα φύλλα
150γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Clear
2 pinch Emerald Lagoon Mica
3ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι – Satsuma
Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία και προσθέτουμε το χρώμα, το άρωμα και ανακατεύουμε.
- Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης ταψάκι και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες.
- Περιμένουμε να σκληρύνει λίγο.
- Μόλις σκληρύνει ξεκαλουπώνουμε και με το κουπ πατ πιέζουμε το σαπούνι και βγάζουμε τα φυλλαράκια.
Υλικά για τη σαντιγύ
200γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης Clear
3ml Άρωμα Γλυκό Μανταρίνι -Satsuma
2 κ.σ. Υγρή φυτική γλυκερίνη
100γρ. νερό
Εκτέλεση
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως δείχνουμε στο βίντεο μας “Cupcake Frosting”.
Αφού φτιάξουμε τη σαντιγύ, την τοποθετούμε στο κορνέ και κάνουμε κορυφές πάνω σε όλη τη σαπουνένια βάση της τούρτας.
Στη συνέχεια διακοσμούμε με τα μανταρίνια και με τα φυλλαράκια.