|

Νέο βίντεο! Πώς χρησιμοποιώ σωστά τα καλούπια σιλικόνης για κερί

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον σωστό τρόπο χρήσης των καλουπιών σιλικόνης ειδικής κατασκευής για κεριά.

Λύστε όλες τις απορίες σας, βρείτε tips για σωστή χρήση των υλικών σας και κατασκευάστε σωστά και όμορφα κεριά!

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

43 Comments

  1. Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω πώς καθαρίζουμε τα καλούπια μετά τη χρήση

    1. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μπορείτε να τα πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι αφού προηγουμένως έχετε λιώσει τα κατάλοιπα με ένα θερμοπίστολο.

  2. Γεια σας θα ηθελα να ρωτήσω έγω που χρησιμοποιώ κερι σόγιας αντί παραφίνη και το βάζω σε bubble καλούπι γιατί μου δημιουγή μεγάλη τρύπα στην μέση και φουσκάλες. Σε τι θερμοκασία πρέπει να είναι περίπου;

    1. Γεια σας, θα πρέπει να ρωτήσετε τον προμηθευτή σας στο σκληρό κερί σόγιας. Εμείς δεν το διακινούμε επομένως δεν ξέρουμε να σας κατατοπίσουμε.

  3. Καλησπέρα σας! Κανω ακριβώς την διαδικασία που δείχνετε. Όμως όταν τα βγάζω από τα καλουπια άλλες φορές έχουν σημάδια σαν να έχει μεινει η πωλητή στρώση στο καλουπι πάνω ( δηλαδή δεν είναι λείο) και άλλες φορές είναι σαν ραγισμένα έχουν κάνει κάποιες μικρό ρωγμές γνωρίζουμε για ποιον λόγο γινεται; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1. Γεια σας, εκ πρώτης θα σας λέγαμε να επιβεβαιώσετε ότι οι θερμοκρασίες στις οποίες χυτεύετε το κερί σας είναι σωστές. Καμιά φορά και ένα χαλασμένο θερμόμετρο μπορεί να κάνει τη ζημιά. Στείλτε όμως τις φωτογραφίες σας στον συνεργάτη μας, Πέτρο, στο supportcandle@candlemaking.gr για να σας απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες.

  4. Ηθελα να σας ρωτησω,εγω που εχω σκληρη παραφινη πρεπει να χρησιμοποιησω συμπληρωμα;αν ναι γιατι;

  5. Καλησπέρα! Οι φόρμες σιλικόνης για γλυκά κάνουν για τα κεριά; Και τι κερί παραφίνης η σόγιας πρέπει να χρησιμοποιήσω; (Μαλακό η σκληρό). Ευχαριστώ!

    1. Γεια σας, γενικά τα καλούπια που προορίζονται για ζαχαροπλαστική αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες οπότε θεωρητικά κάνουν για κερί. Σε κάθε περίπτωση θέλετε σκληρό κερί.

  6. Καλησπέρα, τι είδους φυτιλι χρησιμοποιείτε για χύτευση σε καλούπι; Ευχαριστώ πολύ!

    1. Γεια σας, αναλόγως με το είδος του καλουπιού και του κεριού που θα επιλέξετε.

  7. καλησπέρα..χρησιμοποιώ παραφινη σκληρή και την χρωματίζω.. αλλα όταν την βγάζω απο το καλούπι εχει ενα χρώμα διαφανές χρειάζεται κάποιο έξτρα υλικό για να μου βγάζει το χρώμα φανταχτερό?

    1. Καλημέρα σας, θα μπορούσατε να προσθέσετε στεατίνη για να σκληρύνετε και να λευκάνετε το κερί σας επομένως τα χρώματα πράγματι θα βγαίνουν πιο φανταχτερά. Το ποσοστό χρήσης της στεατίνης το καθορίζετε εσείς.

  8. Καλημέρα σας. Λέτε στο τε΄λος του βίντεου οτι επειδή το κερί ελαιοκράμβης είναι εύθραστο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από 1 ως 5% μελισσοκέρι. Εννοείτε το λευκό φυσικά και όχι το κίτρινο; Σωστά;

    Δηλαδή στα 150γρ χωρητικότητας κεριού σιλικόνης κερι ελαιοκράμβης θα χρησιμοποιήσω ας πούμε 8% άρωμα για να υπολογίσω το άρωμα βγαίνει 12 γραμ. άρωμα.

    Αφαιρώ από τα 150-12 =138 γρ. καθαρό κερι ελαιοκραμβης
    Από τα 138γρ. καθαρό κερί ελαιοκράμβης * 3% μελισσοκέρι (4,14γρ) =133,86 γρ ελαιοκραμβη και 4,14 μελισσοκερι;
    Για να μου βγει η συνολικά η ποσότητα ελαιοκράμβης και μελισσοκέρι που θα χρειαστεί να λ΄ιώσω;

  9. Γεια σας, οποιοδήποτε είδος μελισσοκεριού μπορείτε να βάλετε, προτείνουμε το λευκό για να μην επηρεάζονται τα χρώματα που τυχόν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.
    Οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί.

  10. Γειά σας καλησπέρα, όταν καίω το κερί δημιουργείται μία λιμνούλα με το λιωμένο κερί. Είναι φυσιολογικό ή μήπως πρέπει να διορθώσω κάτι;

      1. Δηλαδή δεν χρησιμοποιώ λάθος μέγεθος φυτιλιού; Ξέχασα να σημειώσω πως η λιμνούλα δημιουργείται στα κεριά αγάλματα και είναι σχετικά μεγάλη.

        1. Καλημέρα σας, καλύτερο θα είναι να στείλετε μια φωτογραφία από το κερί σας καθώς και λεπτομέρειες για το είδος του κεριού, το είδος του φυτιλιου κλπ στο supportcandle@candlemaking.gr για να σας απαντήσει ο συνεργάτης μας.

      2. Καλημέρα, ξέχασα να σημειώσω πως το κερί είναι κερί αγαλματάκι και η λιμνούλα που δημιουργείται είναι σχετικά μεγάλη.

  11. Καλημέρα, δοκίμασα οικονομική παραφίνη για τα καλούπια. Βγαίνουν ωραία απλά με αρκετά σημάδια σαν χιόνια. Υπάρχει κάποιο βελτιωτικό που διαθέτετε και βοηθάει για ένα πιο λείο αποτέλεσμα;
    Ευχαριστώ πολύ

    1. Καλημέρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στεατίνη σας βελτιωτικό της εμφάνισης και σκληρότητας των κεριών. Ξεκινήστε με ένα ποσοστό 10% και πειραματιστείτε.

  12. Καλησπέρα ! Θα ήθελα να ρωτήσω τη κερί χρειάζομαι για καλούπι σιλικόνης bubble ! Και όταν λέτε να βάζουμε στεατίνη τι ποσοστό χρειάζεται ; Αν για παράδειγμα χρειάζομαι για κάθε καλούπι 300γρ κερί ;

    1. Γεια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σκληρή παραφίνη στην οποία θα προσθέσετε ένα 10% στεατίνη,
      Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο σκληρό φυτικό κερί από το κερί ελαιολάδου ή κερί ελαιοκράμβης.

  13. Καλησπέρα, χρησιμοποιώ οικονομική παραφινη και στεατινη περίπου 5% σε καλούπι σιλικόνης bubble και βγαίνει αρκετά λιπαρό και με σημάδια

  14. Καλησπέρα σας! Έχω παρατηρήσει ότι σε μερικά καλούπια σιλικόνης όταν βάζω έντονο χρώμα πχ κόκκινο, ποτίζει το καλούπι με χρώμα. Και δε βγαίνει νε πλύσιμο ή ζέσταμα. το αποτέλεσμα είναι σε επόμενο πχ μπεζ κερί που θα φτιάξω να πάρει λίγο χρώμα από κόκκινο και να μη βγει τελείως μπεζ. Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να καθαρίσει το καλούπι ή να μη μεταφέρεται αυτό το χρώμα στο νέο κερί;

  15. Παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί όταν στεγνώνει το κερί σε δοχείο δεν έχει επίπεδη μορφή;
    Μου κάνει σαν κορυφή βουνού που την κυκλώνει ποταμάκι.

    1. Γεια σας, αυτό οφείλεται στη σύρρικνωση του κεριού, είναι φυσιολογικό. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο από πάνω και θα είναι μια χαρά.

  16. Γεια σας πήρα κάποια καλούπια από εσάς και στα 3 από τα 5 μου τρέχει το κερί απο έξω δοκίμασα αρκετές φορές να το ξανακάνω αλλά είναι αυτά τς 3 συγκεκριμένα καλούπια. Τι μπορώ να κάνω ;

    1. Γεια σας, τα καλούπια με την σχισμή στο πλάι εννοείτε; Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τα τυλίγετε με λαστιχάκι για να τα στεγανοποιείτε και έτσι δεν θα έχετε διαρροές.

      1. Ναι αυτά εννοώ έβαλα και λαστιχακια αλλά πάλι τρέχει .. τι μπορώ να κάνω ;

  17. Καλησπέρα.. Έχω κάνει κόκκινο κεράκι και έχει πάρει χρώμα το καλούπι βγαίνει με κάποιο τρόπο?

  18. καλησπέρα σας ! έκανα κεριά σε φορμες πλεξιγκλας ..τα οποία όμως δεν μπορώ να τα ξεφορμαρω. υπάρχει κάποιος τρόπος στο να το κάνω?

    1. Καλημέρα σας, δοκιμάστε να τα βάλετε για λίγη ώρα στην κατάψυξη και θα μπορέσετε να ξεκαλουπώσετε.

  19. Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν μπορούν να αναμειχθούν φυτικό κερί με παραφίνη είτε για κεριά σε καλούπι είτε για κεριά σε ποτήρι. Στην περίπτωση που η απάντηση είναι θετική θα πρέπει να βάλω και στεατίτη; Η στεατίτη μπορεί να προστεθεί σε φυτικά κεριά; Ευχαριστώ πολύ

    1. Γεια σας, ναι μπορείτε να κάνετε μίξη των διαφορετικών κεριών. Η στεατίνη θα είχε ένα νόημα σε χυτό κερί σε καλούπι αλλά δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Δείτε πρώτα τι ποσοστά των κεριών που θα αναμίξετε σας ταιριάζει καλύτερα και εν συνεχεία μπορείτε να βελτιώσετε με στεατίνη εάν και εφόσον χρειάζεται.

  20. Καλησπέρα σας ,πως μπορεί να φύγει μυρωδιά από ένα άρωμα από το καλούπι σιλικόνης ;Έχω κάνει τα πάντα.

    1. Καλημέρα σας, δοκιμάσετε να το πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι; Με βενζίνη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *