Μια τούρτα από σαπούνι που θυμίζει..πασχαλινή εκδρομή στην εξοχή!
Καθ’ οδόν προς το Πάσχα, η Ειρήνη μας , μας εντυπωσιάζει με μια τούρτα που θυμίζει γιορτινή εκδρομή στην εξοχή ! Λουλούδια , πασχαλίτσες , αρώματα και χρώματα όλα συνθέτουν το υπέροχο ανοιξιάτικο πασχαλινό τοπίο… από σαπούνι !
Γενικός Εξοπλισμός
1 ποτήρι ζέσεως 2L
1 ποτήρι ζέσεως 500ml
Κουτάλια
Σταγονόμετρα
Θερμόμετρο
Τσέρκι Μεταλλικό Διάμετρος: 14cmΎψος: 10cm
Καλούπι Σιλικόνης Δικής μας Κατασκευής Φράχτης
Καλούπι Σιλικόνης Ειδικής Κατασκευής Μαργαρίτες ρηχό
Κορνέ
Μίξερ χειρός
Φούρνος μικροκυμάτων
Μεμβράνη φαγητού
Λαστιχάκι χοντρό
Κορδέλα
Ψαλίδι
Πινέλο
Υλικά για τη βάση της τούρτας
1400γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης με Γάλα Γαϊδάρας
70στ. Κίτρινο Pigment
42ml Άρωμα Γιασεμί Cosmetic
Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν
Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε στο μεταλλικό τσέρκι τη μεμβράνη φαγητού και τη στερεώνουμε με το λαστιχάκι.
Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία.
Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ξανά.
Χυτεύουμε στο μεταλλικό τσέρκι, ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να σκληρύνει.
Μόλις σκληρύνει, το ξεκαλουπώνουμε και το τοποθετούμε στην περιστρεφόμενη βάση τούρτας.
Υλικά για τη διακόσμηση της βάσης της τούρτας
480γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης με Βούτυρο Καριτέ
20στ. Κίτρινο Χρώμα Pigment
5στ. Πράσινο Χρώμα Pigment
14ml Άρωμα Γιασεμί Cosmetic
5κ.σ. Υγρή Φυτική Γλυκερίνη
Ψεκαστικό με Αλκοολούχο Λοσιόν
50γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Clear
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία.
Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την υγρή φυτική γλυκερίνη και ανακατεύουμε ξανά.
Χυτεύουμε στο καλούπι δικής μας κατασκευής φράχτης, ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να σκληρύνει.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 7 φορές (για να καλύψουμε τη βάση της τούρτας με τον φράχτη).
Λιώνουμε λίγη διάφανη βάση σαπουνιού και με ένα σταγονόμετρο στάζουμε πάνω στο σαπούνι φράχτης και το κολλάμε γρήγορα στη βάση της τούρτας.
Υλικά για τη σαντιγύ
200γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης με Βούτυρο Καριτέ
6mlΆρωμα Γιασεμί
30ml Υγρή Φυτική Γλυκερίνη
100γρ. Νερό
Εκτέλεση
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως δείχνουμε στο βίντεο μας “Cupcake Frosting”.
Αφού φτιάξουμε τη σαντιγύ, την τοποθετούμε στο κορνέ και κάνουμε κορυφές πάνω σε όλη τη σαπουνένια βάση της τούρτας.
Υλικά για τη διακόσμηση της τούρτας με μαργαρίτες
250γρ. βάση σαπουνιού γλυκερίνης με Βούτυρο Καριτέ
6ml Άρωμα Γιασεμί
20στ. Λευκό Χρώμα Pigment (οξείδιο τιτανίου)
Κίτρινο Xρώμα Εξωτερικής Βαφής
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με την γνωστή διαδικασία.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε.
Χυτεύουμε στο καλούπι ειδικής κατασκευής μαργαρίτες, ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να σκληρύνει.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 17 φορές (για να καλύψουμε τη κορυφή της τούρτας με τις μαργαρίτες).
Κατόπιν με ένα πινελάκι βάφουμε το εσωτερικό στις μαργαρίτες με το κίτρινο χρώμα.
Περιμένουμε να στεγνώσει και τοποθετούμε τις μαργαρίτες στην κορυφή της τούρτας πάνω από τη σαντιγύ.
Τέλος διακοσμούμε τον φράχτη με μία κορδέλα και πάνω από την τούρτα τοποθετούμε πασχαλίτσες ή ότι άλλο διακοσμητικό υλικό επιθυμείτε!!!