Baltic Amber, ένα ταξίδι στη Βαλτική

Ένα χειμωνιάτικο σαπούνι που μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο της Βόρειας Ευρώπης, τη Βαλτική Θάλασσα.

Με ένα γεμάτο και πολύ εντυπωσιακό άρωμα που ξεκινά με νότες από λεμόνι, κίτρο και καρύδα, συνεχίζει με νότες από ηλιοτρόπιο και βιολέτα και κλείνει με νότες από βέτιβερ, σανδαλόξυλο, κεχριμπάρι, μόσχο και βανίλια.

Χρησιμοποιούμε την τεχνική του wall pour/side pour και δημιουργούμε ένα γιορτινό σαπούνι, πολύ φινετσάτο και εντυπωσιακό!

Baltic Amber CP Soap

1.3 kg ξύλινο καλούπι με ένθετο σιλικόνης

Υλικά

135,00 γρ Λάδι Καρύδας

180,00 γρ Φοινικέλαιο

225,00 γρ Λάδι Κανόλα

180,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

90,00 γρ Ριζέλαιο

126,00 γρ Καυστική σόδα

290,00 γρ Απιονισμένο νερό

12,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Άρωμα Baltic Amber (προσοχή ελαφριά επιτάχυνση)

Χρώματα

¼ κ.γ. Hot chocolate mica + ¼ κ.γ. passionata mica

½ κ.γ. Emerald lagoon mica

¼  κ.γ. Λευκό οξείδιο τιτανίου+ ¼  κ.γ. arctic white mica

¼  κ.γ. Fantasia pink + ¼  κ.γ. passionata mica+ ελάχιστο purple passion

Όλα διαλυμένα σε τριπλάσια ποσότητα λαδιού κανόλας.

 

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας .

Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα μας σε 4 ίσα μέρη και τα χρωματίζουμε και τα αρωματίζουμε.

Προσοχή! Το άρωμα επιταχύνει ελαφρά επομένως θα φροντίζουμε να ανακατεύουμε καλά πριν κάθε χύτευση.

Στερεώνουμε το καλούπι σε ελαφριά κλίση και χυτεύουμε εναλλάξ τα χρώματα προσέχοντας η κανάτα μας να εφάπτεται στο τοίχωμα του καλουπιού. Έτσι θα δημιουργήσουμε το εφέ των λεπτών γραμμών ανά χρώμα.

Αφού χυτεύσουμε όλα τα χρώματα, δημιουργούμε μόνο επιφανειακά ένα σχέδιο swirling χρησιμοποιώντας ένα μυτερό ξυλάκι.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *