Οι κατασκευές από το Χριστουγεννιάτικο event μας! Κουραμπιέδες και μελομακάρονα από σαπούνι!

 

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες από Σαπούνι Γλυκερίνης

Υλικά

200γρ. Πάστα Σαπουνιού Γλυκερίνης

200γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη

20γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη

50γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Λευκή

4 ½ pinch χρωστική Mica Gold Sparks

2στ. Χρώμα Νερού Καφέ

200γρ. Απολεπιστικό Τσόφλι Καρυδιού

6ml Άρωμα Μουστοκούλουρο

6ml Άρωμα Cinnamon Buns

100γρ. Άχνη Ζάχαρη

Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν

Εξοπλισμός

Φούρνος μικροκυμάτων

2 Μπολ

1 ποτήρι ζέσεως 500ml

2 ποτήρια ζέσεως 150ml

3 Σταγονόμετρα

1 Σετ δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών

2 Κουταλάκια

Σουρωτήρι

Θερμόμετρο

Καλούπι σιλικόνης

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε στο μπολ την πάστα σαπουνιού.
  2. Λιώνουμε τη διάφανη βάση σαπουνιού Extra Hard στο φούρνο μικροκυμάτων και ελέγχουμε η θερμοκρασία να είναι 70ο C.
  3. Την τοποθετούμε στο μπολ με την πάστα σαπουνιού και προσθέτουμε 4 pinch Mica Gold Sparks, 6ml άρωμα Μουστοκούλουρο, 6ml άρωμα Cinnamon Buns και ζυμώνουμε το μείγμα μας.
  4. Τοποθετούμε και το απολεπιστικό καρυδιού και ξαναζυμώνουμε.
  5. Πλάθουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα του μελομακάρουνου και του κουραμπιέ.
  6. Στη συνέχεια λιώνουμε τη λευκή βάση σαπουνιού Extra Hard και προσθέτουμε 1/2 pinch χρωστική Mica Gold Sparks και ανακατεύουμε.
  7. Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες. Περιμένουμε να σκληρύνει και ξεκαλουπώνουμε.
  8. Κόβουμε το σαπούνι σε πολύ μικρά κομματάκια ακανόνιστων σχεδίων και τα τοποθέτουμε πάνω από το μελομακάρονο.
  9. Στη συνέχεια λιώνουμε την υπόλοιπη διάφανη βάση σαπουνιού και προσθέτουμε το χρώμα καφέ και ανακατεύουμε. Με το σταγονόμετρο παίρνουμε λίγο σαπούνι και στάζουμε πάνω από το μελομακάρονο.
  10. Για τους κουραμπιέδες απλά παίρνουμε το σουρωτήρι και σουρώνουμε πάνω τους την άχνη ζάχαρη.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *