Οι κατασκευές από το Χριστουγεννιάτικο event μας! Κουραμπιέδες και μελομακάρονα από σαπούνι!
Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες από Σαπούνι Γλυκερίνης
Υλικά
200γρ. Πάστα Σαπουνιού Γλυκερίνης
200γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη
20γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Διάφανη
50γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Λευκή
4 ½ pinch χρωστική Mica Gold Sparks
2στ. Χρώμα Νερού Καφέ
200γρ. Απολεπιστικό Τσόφλι Καρυδιού
6ml Άρωμα Μουστοκούλουρο
6ml Άρωμα Cinnamon Buns
100γρ. Άχνη Ζάχαρη
Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν
Εξοπλισμός
Φούρνος μικροκυμάτων
2 Μπολ
1 ποτήρι ζέσεως 500ml
2 ποτήρια ζέσεως 150ml
3 Σταγονόμετρα
1 Σετ δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών
2 Κουταλάκια
Σουρωτήρι
Θερμόμετρο
Καλούπι σιλικόνης
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε στο μπολ την πάστα σαπουνιού.
- Λιώνουμε τη διάφανη βάση σαπουνιού Extra Hard στο φούρνο μικροκυμάτων και ελέγχουμε η θερμοκρασία να είναι 70ο C.
- Την τοποθετούμε στο μπολ με την πάστα σαπουνιού και προσθέτουμε 4 pinch Mica Gold Sparks, 6ml άρωμα Μουστοκούλουρο, 6ml άρωμα Cinnamon Buns και ζυμώνουμε το μείγμα μας.
- Τοποθετούμε και το απολεπιστικό καρυδιού και ξαναζυμώνουμε.
- Πλάθουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα του μελομακάρουνου και του κουραμπιέ.
- Στη συνέχεια λιώνουμε τη λευκή βάση σαπουνιού Extra Hard και προσθέτουμε 1/2 pinch χρωστική Mica Gold Sparks και ανακατεύουμε.
- Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες. Περιμένουμε να σκληρύνει και ξεκαλουπώνουμε.
- Κόβουμε το σαπούνι σε πολύ μικρά κομματάκια ακανόνιστων σχεδίων και τα τοποθέτουμε πάνω από το μελομακάρονο.
- Στη συνέχεια λιώνουμε την υπόλοιπη διάφανη βάση σαπουνιού και προσθέτουμε το χρώμα καφέ και ανακατεύουμε. Με το σταγονόμετρο παίρνουμε λίγο σαπούνι και στάζουμε πάνω από το μελομακάρονο.
- Για τους κουραμπιέδες απλά παίρνουμε το σουρωτήρι και σουρώνουμε πάνω τους την άχνη ζάχαρη.