Οι κατασκευές από το Χριστουγεννιάτικο event μας! Σαπουνογλυκά ψυχρής μεθόδου

 

Christmas cupcake and mocha cake

Με την παρακάτω συνταγή δημιουργούμε τις βάσεις για τα cupcake και το mocha cake. Το ιδιαίτερο χρώμα των σαπουνιών οφείλεται στον φυσικό αποχρωματισμό των αρωμάτων που έχουμε επιλέξει.

Υλικά

150 γρ φοινικέλαιο

150 γρ λάδι καρύδας

75 γρ λάδι αβοκάντο

100 γρ ελαιόλαδο

150 γρ λάδι canola

75 γρ βούτυρο καριτέ

100 γρ καυστική σόδα

250 γρ απιονισμένο νερό

10 ml γαλακτικό νάτριο

15 ml άρωμα choco coffee

Hot chocolate mica

Crème de la crème mica

Σαντιγύ

Υλικά

200γρ φοινικέλαιο,

100γρ λάδι καρύδας

25γρ ελαιόλαδο

48γρ καυστική σόδα

120γρ νερό

10 ml άρωμα σοκολάτα 3 in 1

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο εδώ.

Διαδικασία βάσης cupcake

Ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία για σαπούνι ψυχρής μεθόδου. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να επιτύχουμε trace, ρίχνουμε το άρωμα και χυτεύουμε σε καλούπι της επιλογής μας. Αφήνουμε 48 ώρες για να σκληρύνει το σαπούνι μας, αφαιρούμε από το καλούπι και διακοσμούμε με τη σαντιγύ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με mica ή glitter για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφήνουμε το σαπούνι να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

Διαδικασία mocha cake

Στη συγκεκριμένη κατασκευή εφαρμόζουμε την τεχνική mica lines και χρησιμοποιούμε το καλούπι τούρτα

Ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία για σαπούνι ψυχρής μεθόδου. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να επιτύχουμε ένα πιο μέτριο προς παχύ trace. Ρίχνουμε το άρωμα και ανακατεύουμε καλά. Χρειαζόμαστε πιο παχύρρευστο σαπούνι ώστε να στέκεται το κάθε στρώμα και να μην αλλοιώνονται όσο γίνεται οι στρώσεις.

Χυτεύουμε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού, πασπαλίζουμε με hot chocolate mica και έπειτα με πολλή προσοχή ρίχνουμε μια ακόμα ποσότητα σαπουνιού. Πασπαλίζουμε αυτή τη φορά με crème de la crème mica και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλο το καλούπι. Αφήνουμε 48 ώρες για να σκληρύνει το σαπούνι μας, αφαιρούμε από το καλούπι. Αφήνουμε το σαπούνι να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *