Οι κατασκευές από το Χριστουγεννιάτικο event μας! Σαπουνογλυκά ψυχρής μεθόδου
Christmas cupcake and mocha cake
Με την παρακάτω συνταγή δημιουργούμε τις βάσεις για τα cupcake και το mocha cake. Το ιδιαίτερο χρώμα των σαπουνιών οφείλεται στον φυσικό αποχρωματισμό των αρωμάτων που έχουμε επιλέξει.
Υλικά
150 γρ φοινικέλαιο
150 γρ λάδι καρύδας
75 γρ λάδι αβοκάντο
100 γρ ελαιόλαδο
150 γρ λάδι canola
75 γρ βούτυρο καριτέ
100 γρ καυστική σόδα
250 γρ απιονισμένο νερό
10 ml γαλακτικό νάτριο
15 ml άρωμα choco coffee
Hot chocolate mica
Crème de la crème mica
Σαντιγύ
Υλικά
200γρ φοινικέλαιο,
100γρ λάδι καρύδας
25γρ ελαιόλαδο
48γρ καυστική σόδα
120γρ νερό
10 ml άρωμα σοκολάτα 3 in 1
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο εδώ.
Διαδικασία βάσης cupcake
Ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία για σαπούνι ψυχρής μεθόδου. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να επιτύχουμε trace, ρίχνουμε το άρωμα και χυτεύουμε σε καλούπι της επιλογής μας. Αφήνουμε 48 ώρες για να σκληρύνει το σαπούνι μας, αφαιρούμε από το καλούπι και διακοσμούμε με τη σαντιγύ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με mica ή glitter για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφήνουμε το σαπούνι να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.
Διαδικασία mocha cake
Στη συγκεκριμένη κατασκευή εφαρμόζουμε την τεχνική mica lines και χρησιμοποιούμε το καλούπι τούρτα
Ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία για σαπούνι ψυχρής μεθόδου. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να επιτύχουμε ένα πιο μέτριο προς παχύ trace. Ρίχνουμε το άρωμα και ανακατεύουμε καλά. Χρειαζόμαστε πιο παχύρρευστο σαπούνι ώστε να στέκεται το κάθε στρώμα και να μην αλλοιώνονται όσο γίνεται οι στρώσεις.
Χυτεύουμε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού, πασπαλίζουμε με hot chocolate mica και έπειτα με πολλή προσοχή ρίχνουμε μια ακόμα ποσότητα σαπουνιού. Πασπαλίζουμε αυτή τη φορά με crème de la crème mica και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλο το καλούπι. Αφήνουμε 48 ώρες για να σκληρύνει το σαπούνι μας, αφαιρούμε από το καλούπι. Αφήνουμε το σαπούνι να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.