Οι συνταγές των mini event του Φεβρουαρίου! Spa Μαλλιών & Θεραπείες νυχιών.

 

Έπειτα από απαίτηση των φίλων μας στην επαρχία που δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν στα mini events που διοργανώσαμε με θέμα την περιποίηση των μαλλιών και των νυχιών, σας δίνουμε σήμερα τις συνταγές που παρουσιάσαμε.

Spa Μαλλιών

Ελάτε να δείτε πως μπορείτε πολύ εύκολα και με αγνά υλικά να δημιουργήσετε μοναδικά προϊόντα για τα μαλλιά σας. Λάμψη, υγεία και απαλότητα με φυσικά υλικά!

  1. Ζεστή θεραπεία με λάδι argan & coconut
    70 γρ Λάδι Καρύδας
    28 γρ Λάδι Αργκάν
    1 γρ Βιταμίνη Ε
    1 γρ Άρωμα Καλλυντικού της επιλογής σας
    Διαδικασία: Ζυγίζουμε σε πυρίμαχο σκεύος το λάδι καρύδας και σε μπαιν μαρί το λιώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι των 100 ml.
    Χρήση: Ζεσταίνουμε ελαφρά (χλιαρό) το λαδάκι και απλώνουμε κατά μήκος νωπών ή στεγνών μαλλιών. Τυλίγουμε το κεφάλι με διαφανή μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα. Αφήνουμε το υλικό να δράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Στην συνέχεια λουζόμαστε με ήπιο σαμπουάν και στενγώνουμε κανονικά. Η θεραπεία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται όσο συχνά χρειάζεται εωσότου τα ξηρά μαλλιά ανακτήσουν την υγρασία και την λάμψη τους.
  2. Λάδι για τις ταλαιπωρημένες άκρες με fractionated coconut & φυτική σιλικόνη
    10 γρ Φυτική σιλικόνη
    87 γρ Fractionated coconut oil
    2 γρ Βιταμίνη F
    1 γρ Άρωμα Καλλυντικού
    Διαδικασία: Ζυγίζουμε Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι των 100 ml.
    Χρήση: Απλώνουμε μόνο στις άκρες των μαλλιών σε νωπά ή στεγνά μαλλιά όσο συχνά χρειάζεται για να επανέλθει η υγρασία στην τρίχα και να μειωθεί η ψαλίδα.

Θεραπείες νυχιών

Για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με εύθραυστα ή κιτρινισμένα νύχια, για όσους παλεύουν με τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, το φαρμακείο της φύσης έρχεται να δώσει την λύση!

  1. Μαλακτικό λάδι για τα πετσάκια
    50 γρ Αμυγδαλέλαιο
    27 γρ Καστορέλαιο
    20 γρ Καλέντουλα
    2 γρ Βιταμίνη Ε
    1 γρ Βιταμίνη F
    5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
    5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιούΔιαδικασία: Ζυγίζουμε Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι των 100 ml με σταγονόμετρο.
    Χρήση: Εφαρμόζουμε μια σταγόνα σε κάθε νύχι και κάνουμε απαλό μασάζ. Προτιμότερο να εφαρμόζεται μετά το μανικιούρ και ιδανικά το βράδυ ώστε να απορροφηθεί το υλικό και να είναι πιο αποτελεσματικό.
  2. Θεραπεία για τα σπασμένα και κιτρινισμένα νύχια – 100 γρ
    60 γρ Σησαμέλαιο
    28 γρ Βερυκοκέλαιο
    10 γρ Λάδι Αβοκάντο
    2 γρ Βιταμίνη Ε
    5 στ αιθέριο έλαιο Μύρρο
    5 στ αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρο
    5 στ αιθέριο έλαιο Λεμόνι
    5 στ αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο
    5 στ αιθέριο έλαιο ΛεβάνταΔιαδικασία: Ζυγίζουμε Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι των 100 ml με σταγονόμετρο.
    Χρήση: Εφαρμόζουμε μια σταγόνα σε κάθε νύχι και κάνουμε απαλό μασάζ. Προτιμότερο να εφαρμόζεται μετά το μανικιούρ και ιδανικά το βράδυ ώστε να απορροφηθεί το υλικό και να είναι πιο αποτελεσματικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα νύχια των ποδιών ακόμα και σε περιπτώσεις μυκητιάσεων.
image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *