Το Orestis Craft Center στην Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων. Δωρεάν event!

 

                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση/επίδειξη χειροτεχνίας «Προϊόντα αρωματισμού χώρου εύκολα και απλά!»


Το Orestis Craft Center ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν εργαστηρίων με θέμα τις χειροποίητες κατασκευές για ενήλικες στην Οικία Θεοτοκοπούλου του δήμου Αθηναίων στα Άνω Πατήσια, Θεοτοκοπούλου 34, 11144 Αθήνα. Το πρώτο εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00-19:00. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις χειροτεχνίες και γενικότερα τις χειροποίητες κατασκευές αλλά και όσους ενόψει των εορτών του Πάσχα θέλουν να φτιάξουν μόνοι τους τα δώρα τους.

Το Orestis Craft Center είναι από τους πρώτους χώρους χειροτεχνίας που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα με έμφαση στην κατασκευή σαπουνιών, καλλυντικών και κεριών. Από το 2011 λειτουργεί το κατάστημά μας στο Μοσχάτο, καθώς και τα εργαστήριά μας όπου πραγματοποιούνται όλο το χρόνο workshops και σεμινάρια για τις χειροτεχνίες αυτές.

Στόχος μας είναι να προμηθεύσουμε την τοπική –και όχι μόνο- αγορά με ποιοτικές Α’ ύλες για χειροποίητες δημιουργίες, αλλά ταυτόχρονα και να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και εμπειρία μας σε όσους επιθυμούν να διδαχθούν περισσότερα για τις κατασκευές αυτές.


Η δράση θα υλοποιηθε
ί στην Οικία Θεοτοκοπούλου του δήμου Αθηναίων, που υπάγεται στην Αντιδημαρχία για το παιδί του δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

Ο δήμος Αθηναίων αποκατέστησε, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το διατηρητέο κτήριο επί της οδού Θεοτοκοπούλου 34, στην 5η Δημοτική Κοινότητα. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στη γειτονιά των Πατησίων, ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε στη δεκαετία του ’20 σε ένα περιβόλι έκτασης 3,3 στρεμμάτων.

Σήμερα, στην Οικία Θεοτοκοπούλου φιλοξενούνται πλήθος δωρεάν δράσεων πολιτισμού, τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτομα όλων των ηλικιών.


Στο εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις πρώτες ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αρωματικών χώρου διαφορετικών ειδών. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επί τόπου τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων αυτών, να θέσουν τις ερωτήσεις τους στον εισηγητή και να συζητήσουν ο,τιδήποτε σχετικό.

Μερικές από τις κατασκευές που θα παρουσιαστούν είναι οι παρακάτω:

  • Reed diffusers (αρωματικά υγρά με στικς)
  • Αρωματικά τσιπς σόγιας για καυστήρα
  • Αρωματικά μίγματα αιθερίων ελαίων για καυστήρα
  • Γύψινα αρωματικά
  • Αρωματικές πέρλες
  • Spray αρωματισμού λευκών ειδών και χώρου

Ο εισηγητής είναι ο Πέτρος Τσαμπαρλής, ο υπεύθυνος του Τμήματος Κηροπλαστικής του Orestis Craft Center, με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή κεριών και αρωματικών διακοσμητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Orestis Craft Center στα παρακάτω στοιχεία για την κράτηση θέσεων:

Πειραιώς 37, 2ος όροφος, 18346 Μοσχάτο

210 4819315, εσωτερικό 204

seminars@candlemaking.gr , www.candlemaking.gr

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *