Palm Wax, ένα νέο φυσικό κερί

Για τους φίλους των φυσικών κεριών, ένα νέο προϊόν στο κατάστημά μας.

Υποδεχθείτε το νέο μας Palm Wax!

Το μαλακό αυτό κερί από κοκοφοίνικα είναι μια πολύ όμορφη εναλλακτική επιλογή έναντι του κεριού σόγιας.

Πρόκειται για πολύ μαλακό κερί με υφή βουτύρου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών σε δοχείο.
Δέχεται 10% άρωμα, είναι σχετικά πιο βραδύκαυστο σε σχέση με την σόγια και είναι 100% βιοαποικοδομήσιμο υλικό, δηλαδή με ορθή απόρριψη, διασπάται χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Κατά την θερινή περίοδο είναι πολύ μαλακό και η θερμοκρασία χύτευσης που προτείνουμε είναι οι 30 βαθμοί Κελσίου.

Για όσους ασχολούνται με τα κεριά σε δοχείο και έχουν διευκολυνθεί με την μαλακή παραφίνη, αλλά θέλουν να στραφούν προς πιο φυσικές λύσεις, εκτός του καθαρού Palm Wax, προτείνουμε και τη νέα μαλακή παραφίνη 5052.

Στο παρελθόν έχουμε κάνει δοκιμές με προσθήκη φοινικέλαιου και βαζελίνης ώστε να κολλάει καλύτερα η παραφίνη στα τοιχώματα ενός ποτηριού.
Η παραφίνη 5052 με την βελούδινη υφή της, έρχεται να μας απαλλάξει από παρόμοιους πειραματισμούς γιατί αποτελείται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από Palm Wax, με προσθήκη μαλακής παραφίνης και ένα ποσοστό βαζελίνης κάτι που προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση στα διάφανα γυάλινα ποτήρια.

Λόγω της πρόσμιξης με φυσικό κερί , χρησιμοποιούμε φιτίλι αντίστοιχο με αυτό που θα βάζαμε στην σόγια δηλαδή ένα μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που θα βάζαμε στις απλές παραφίνες, κάτι που ισχύει και για το σκέτο Palm Wax. Και αυτή η παραφίνη δέχεται άρωμα σε ποσοστό 10 %.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

7 Comments

  1. Καλησπέρα σας , θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά μεταξύ κεριού σόγιας και κοκκοφοίνικα΄
    Χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες την μαλακή σόγια . Και η σκέψη που ξεκίνησα και συνεχίζω με την σόγια , είναι καθαρά λόγω της φυσικότητας του υλικού και για την μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

    1. Γεια σας, δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά. Φυσικό υλικό και το μεν και το δε. Θα λέγαμε ότι το μαλακό κερί σόγιας είναι πιο “εμφανίσιμο” στο τελικό κερί, ενώ το κερί palm δεν αφήνει την λεία επιφάνεια της σόγιας. Κατά τα άλλα δουλεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

  2. Γεια σας,θα ήθελα να ρωτήσω.. επιδη έχω πρόβλημα με τον πνεύμονα,πιο είναι πιο ασφαλές για να φτιάχνω κερια? Κοκκοφοινικα ή σογια? Ευχαριστω.

    1. Γεια σας, νομίζω δεν παίζει κάποιο ρόλο το είδος του φυσικού κεριού. Είναι και τα δύο άοσμα. Το θέμα είναι στο άρωμα. Τα αρώματά μας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν περιέχουν φθαλικές ενώσεις ή άλλα επικίνδυνα αλλεργιογόνα στοιχεία, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  3. Καλησπέρα , το palm wax μου κάνει βαθουλωμα. Χυτευω στους 54-56 βαθμούς με άρωμα έχω 10% , τι κάνω λάθος?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *