Ultramarine Blueblack Swirl

Ultramarine Blueblack Swirl, ένα όμορφο σαπούνι με πλούσια έλαια και εντυπωσιακό σχέδιο.

Υλικά για 1.3 κιλά

Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης

230 γρ Απιονισμένο νερό

129 γρ Καυστική σόδα

13 γρ Γαλακτικό νάτριο

13 γρ Άρωμα Marine Fresh

50 γρ Αμυγδαλέλαιο

50 γρ Λάδι Αβοκάντο

200 γρ Λάδι Κανόλα

200 γρ Λάδι Καρύδας

70 γρ Καστορέλαιο

300 γρ Ελαιόλαδο

50 γρ Βούτυρο Κακάο

1 κ.γ. Ultramarine Blue και 1/2 κ.γ. Ενεργός άνθρακας διαλυμένα πολύ καλά σε 3,5 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

1 κ.γ. Ρigment λευκό

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το βούτυρο κακάο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace , αρωματίζουμε και χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μέρη. Χρωματίζουμε τα σαπούνια με τα 2 χρώματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε το καλούπι μας σε ελαφρά κλίση χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο, πχ μια πετσέτα, και ξεκινάμε εναλλάξ την χύτευση των χρωμάτων φροντίζοντας το σαπούνι να αγγίζει το τοίχωμα του καλουπιού καθώς πέφτει (wall pour). Συνεχίζουμε εωσότου τελειώσει το σαπούνι. Με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδιο κατά το οριζόντιο μήκος του καλουπιού.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 12-24 ώρες (αφού τα έχουμε ψεκάσει με λοσιόν οινοπνεύματος και σκεπάσει καλά την επιφάνεια με μεμβράνη ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία ανθρακικής σόδας) και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα.  Κόβουμε εγκάρσια για να βγει το σχέδιο και αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *