Leopard spots Σαπούνι για τον Βαλεντίνο!

 

Ένα ευφάνταστο σαπούνι για την γιορτή των ερωτευμένων!

Υλικά για 1 κιλό σαπούνι

200γρ φοινικέλαιο

150γρ λάδι καρύδας

320γρ ελαιόλαδο

94γρ καυστική σόδα

235γρ νερό

2κ.γ. Άρωμα rose exotic

½ κ.γ. Φούξια χρώμα νερού

1κ.γ. Μαύρο οξείδιο σε σκόνη

1κ.γ. λευκό pigment

*2κ.γ. βόρακα

Καλούπι ορθογώνιο του 1 κιλού

Κορνέ με λεπτή μύτη ή σακουλάκι μιας χρήσης

Διαδικασία

Προετοιμασία χρωστικής : Διαλύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μιξεράκι 1κ.γ. μαύρο οξείδιο σε 4κ.γ. ελαιόλαδο.

Ζυγίζουμε τη σόδα και το νερό και με πολλή προσοχή ρίχνουμε τη σόδα στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε πλαστικό καλούπι, σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τον βόρακα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ηρεμία ώστε η θερμοκρασία να πέσει.

Ζυγίζουμε και λιώνουμε σε μπεν μαρί τα στερεά λάδια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ελέγχουμε τη θερμοκρασία να είναι 35οC τόσο στα λάδια όσο και στη σόδα και κάνουμε τη σαπωνοποίηση.  Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το άρωμα και χωρίζουμε σε 3 μέρη, 2 μέρη από 200γρ και 1 από 600γρ (δεν χρειάζεται να ζυγίσουμε, αρκεί με το μάτι).

Χρωματίζουμε τα 2 μικρότερα μέρη με το φούξια νερού και το μαύρο οξείδιο και με μεγαλύτερο μέρος με λευκό. Χτυπάμε ξανά με το stick blender τα έγχρωμα μέρη μέχρι να πήξουν αρκετά και μεταφέρουμε στο κορνέ ή στο σακουλάκι.

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του λευκού στο καλούπι. Με το κορνέ σχηματίζουμε 3 διαγώνιες γραμμές από το μαύρο περνώντας 2 φορές την κάθε γραμμή. Ακριβώς πάνω από τις μαύρες γραμμές σχηματίζουμε πάλι γραμμές με το φούξια, περνώντας μία φορά.

Με προσοχή και χρησιμοποιώντας κουτάλι ή σπάτουλα, συμπληρώνουμε λευκό από πάνω μέχρι να καλύψουμε τις γραμμές. Συνεχίζουμε αδειάζοντας και τα χρωματιστά μέρη πάνω από το σαπούνι.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αποξηραμένα ροδοπέταλα και ροζ mica.

Αφήνουμε στο καλούπι για 3 μέρες και ξεκαλουπώνουμε. Κόβουμε στο μέγεθος που μας αρέσει.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *