Winter Skin Care: Οι συνταγές από το event μας

 

Στο πρώτο μας event για τη νέα χρονιά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, παρουσιάσαμε τρεις πολύ εύκολες συνταγές για κατασκευή καλλυντικών που φροντίζουν και περιποιούνται το δέρμα κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Την εποχή αυτή, το δέρμα εκτίθεται στο κρύο και αφυδατώνεται πολύ περισσότερο και πολύ πιο γρήγορα. Με τα προϊόντα που προτείνουμε, προλαμβάνουμε την αφυδάτωση αλλά και αν ακόμα το δέρμα ξεραθεί, μπορούμε να το επαναφέρουμε σε καλή κατάσταση.

Ας δούμε τις συνταγές που είναι όλες κατάλληλες και για τον αρχάριο δημιουργό!

Lip balm

Προστασία χειλιών με βούτυρα (κατάλληλο και για όλο τον χρόνο)

Υλικά

9 γρ λευκό μελισσοκέρι

15 γρ αμυγδαλέλαιο

3 γρ βούτυρο καριτέ

3 γρ βούτυρο κακάο

0,30 γρ άρωμα τροφίμου λευκή σοκολάτα

¼ κ.γ. mica bonny buttercup

Διαδικασία

Σε πυρίμαχο και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το κερί, το λάδι και τα δύο βούτυρα. Λιώνουμε το μίγμα σε μπαιν μαρί και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει περίπου τους 40 βαθμούς μπορούμε να προσθέσουμε το άρωμα και το χρώμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Χυτεύουμε το μίγμα σε θήκες lip balm, θα μας φτάσει για περίπου 6 θήκες των 5 ml.

Διάρκεια ζωής καλλυντικού: 10-12 μήνες

 

Κηραλοιφή

Ιδανική για σκασμένα χέρια αλλά και για το αφυδατωμένο πρόσωπο.

Υλικά

4 γρ κίτρινο μελισσοκέρι

30 γρ καστορέλαιο

3 γρ βούτυρο μάνγκο

12 γρ λάδι καλέντουλας

0,50 γρ βιταμίνη Ε

0,50 γρ αιθέριο έλαιο μανταρίνι

Διαδικασία

Σε πυρίμαχο και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το κερί, το λάδι και τα δύο βούτυρα. Λιώνουμε το μίγμα σε μπαιν μαρί και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει περίπου τους 40 βαθμούς μπορούμε να προσθέσουμε τη βιταμίνη και το αιθέριο έλαιο. Αποθηκεύουμε σε βάζο γυάλινο και αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι εωόστου κρυώσει εντελώς η αλοιφή.

Διάρκεια ζωής καλλυντικού: 12-14 μήνες

 

Stick body butter

Υπερενυδατικό βούτυρο σώματος σε μορφή στικ. Ιδανικό για όσους αθλούνται.

Υλικά

4 γρ κίτρινο μελισσοκέρι

10 γρ λάδι αβοκάντο

5 γρ βούτυρο κακάο

10,4 γρ λάδι αβυσσηνίας

0,30 γρ βιταμίνη Ε

0,30 γρ άρωμα Γαρδένια

Διαδικασία

Σε πυρίμαχο και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το κερί, τα λάδια και το βούτυρο. Λιώνουμε το μίγμα σε μπαιν μαρί και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει περίπου τους 40 βαθμούς μπορούμε να προσθέσουμε τη βιταμίνη και το άρωμα. Αποθηκεύουμε σε θήκες στικ των 15 ml (το υλικό φτάνει για 2 θήκες).

Διάρκεια ζωής καλλυντικού: 12-14 μήνες

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *