Υγρό αποσμητικό για roll on!

Ξεκινήσαμε πέρσι την άνοιξη να ασχολούμαστε με το θέμα του φυσικού αποσμητικού και στο οικείο μάθημα, είδαμε κάποιες βασικές συνταγές για αποσμητικά με φυσικά υλικά σε μορφή στικ. Κάποιες από αυτές αποδείχθηκαν πραγματικά αποτελεσματικές (όπως το αποσμητικό στικ με το στεατικό νάτριο). Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος προτιμά τα αποσμητικά σε ρευστή μορφή που μπορούν να αποθηκευτούν σε δοχείο roll on.

Ας δούμε λοιπόν μια πολύ ήπια και πραγματικά αποτελεσματική συνταγή υγρού αποσμητικού. Την δοκιμάσαμε και σας την προτείνουμε!

Τα υλικά και η διαδικασία

Φάση Α
72 γρ Νερό μεταλλικό ή ανθόνερο της επιλογής σας (ιδανικά Ανθόνερο Πορτοκαλιού ή Λεβάντας )
0.4 γρ Xanthan Gum

Διαλύουμε την Xanthan gum στο νερό αναδεύοντας πολύ καλά με ηλεκτρικό μίξερ χειρός εωσότου δημιουργηθεί ένα ρευστό τζελ.

Φάση Β
2.5 γρ Εκχύλισμα Αγγουριού (αντιφλεγμονώδες)
5 γρ Ανθόνερο Αμαμελίδας (στυπτικό)

Προσθέτουμε τα υλικά στο τζελ και αναδεύουμε πολύ καλά με αναδευτηράκι εωσότου ενσωματωθούν τα υλικά.

Φάση Γ
15 γρ Λοσιόν Οινοπνεύματος άοσμη (αποσμητική δράση-αντιβακτηριδιακό)

Προσθέτουμε το οινόπνευμα και ομογενοποιούμε το μίγμα

Φάση Δ
5 γρ Peg 7 Glyceryl Cocoate (μαλακτικός παράγοντας)
0.1. γρ Βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτικό)
5 στ αιθέριο έλαιο Λεμόνι
5 στ αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο
5 στ αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι
5 στ αιθέριο έλαιο Λεβάντα

Αναμιγνύουμε τα υλικά της Δ φάσης σε ξεχωριστό δοχείο και στην συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Αποθηκεύουμε σε 2 δοχεία roll on. Το αποσμητικό αυτό έχει ΡΗ 7 , είναι πολύ φιλικό προς το δέρμα και λόγω του οινοπνεύματος δεν χρειάζεται συντηρητικό. Διατηρείται εκτός ψυγειου για 10 μήνες.

Tip!

#1 Πολλοί μας ρωτάτε εάν μπορείτε αντί των αιθερίων ελαίων να βάλετε κάποιο από τα αρώματα των σαπουνιών/καλλυντικών στα αποσμητικά σας. Αυτό μπορεί πράγματι να γίνει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, κατά την απόψή μας, όχι μεγαλύτερο του 0.5 %, ωστόσο καλό είναι να προτιμάμε τα αιθέρια έλαια όχι μόνο για το άρωμά τους όσο για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές τους.

#2 Δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο τζελ αλόης βέρα στην Β φάση της συνταγής. Θα δώσει έξτρα επουλωτική και μαλακτική δράση στο αποσμητικό σας. Χρησιμοποιήστε το σε ποσοστό 1-2% αφαιρώντας ίση ποσότητα από το νερό.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. Καλησπέρα σας, ακολούθησα κατά γράμμα την συγκεκριμένη συνταγή και μου βγήκε πολύ περισσότερη ποσότητα από 100gr, γέμισα 4 αποσμητικα roll-on των 50gr το καθένα. Αναρωτιέμαι αν είναι για μεγαλύτερη ποσότητα η συνταγή η πήγε κάτι στραβά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πάντα άμεσες και διαφωτιστικές απαντήσεις σας!

    1. Γεια σας! Η ποσότητα είναι πράγματι 100 γρ αλλά εμφιαλώνετε σε δοχείο των 50 ml, υπάρχει δηλαδή η διαφορά βάρους-όγκου επομένως είναι λογικό η ποσότητα να είναι περισσότερη. Βέβαια μου φαίνεται λίγο περίεργο να γεμίσατε τόσο πολλά δοχεία….Μήπως κάτι έπεσε παραπάνω;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *