Ανοιξιάτικες αρωματικές πέρλες

Ο πιο εύκολος και χαρούμενος τρόπος για να αρωματίσουμε το χώρο μας, τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας είναι οι πέρλες!!

Οι λεγόμενες και “αρωματικές” πέρλες, είναι μικρά σφαιρίδια που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το άρωμα και να το διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άρωμα από την μεγάλη μας συλλογή για να τις αρωματίσετε, ενώ μπορείτε και να τις βάψετε με ειδικές χρωστικές!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη:

Για μισό κιλό πέρλες θα χρειαστείτε 15 γρ αρώματος. Προτιμήστε τα αρώματα κεριού ή τα αρώματα 3 in 1 για μεγαλύτερη διάρκεια. Θα χρειαστείτε επίσης λίγες σταγόνες από οποιοδήποτε υγρό χρώμα κεριού.

(στην φώτο έχουμε χρησιμοποιήσει το πράσινο υγρό χρώμα κεριού και άρωμα Spring Blossom)

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και φορώντας γάντια για να μην λερωθείτε ανακατεύετε πολύ καλά εωσότου πάει το χρώμα και το άρωμα παντού. Μεταφέρετε τις πέρλες σε νέο δοχείο στο οποίο θα έχετε στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί και αφήστε για 12 ώρες τουλάχιστον να τραβήξει το άρωμα.

Στη συνέχεια μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πέρλες σε όμορφο βάζο ή διακοσμητικό μπωλ ή ακόμα να τις βάλετε σε σακουλάκια οργάντζας και να τα κρεμάσετε στις ντουλάπες σας!

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

4 Comments

  1. Γεια σας! Το δοχείο που αφήνουμε τις αρωματικές πέρλες για τουλάχιστον 12 ώρες πρέπει να είναι κλειστό ή ανοιχτό??
    Και μετά για τις ντουλάπες τα βάζουμε σε σακουλάκια οργανζας ή μπορούμε και αλλού?

    1. Γεια σας, καλύτερα να είναι κλειστό το δοχείο για διατήρηση του αρώματος. Μετά ναι σε σακουλάκι οργάντζας ή τούλι είναι το καλύτερο.

  2. Καλησπέρα , για να βάλω το αρρωμα σας γαλλικής λεβάντας το βάζω σκέτο ή μαζί με διαλυτη ; Έχω κάνει παραγγελία για να φτιάξω πρώτη φορά και δεν ξέρω αν πρέπει το συγκεκριμένο αρρωμα να το βάλω στις πέρλες μόνο του όπως και στα κεριά ή να το βάλω με διαλύτη όπως στα αρρωματικα χώρου . Ευχαριστώ

    1. Γεια σας και πάλι, το άρωμα μπαίνει αυτούσιο και όχι με διαλύτη! Ακολουθείστε την συνταγή όπως την βλέπετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *